ΤΙ ΧΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;; Eurovision 2024: Η “μάγισσα” της Ιρλανδίας τρομάζει με νέα ξόρκια και ουρλιαχτά στη σκηνή

ΤΙ ΧΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;; Eurovision 2024: Η “μάγισσα” της Ιρλανδίας τρομάζει με νέα ξόρκια και ουρλιαχτά στη σκηνή

Κατά τη διάρκεια του Τελικού της Eurovision 2024 μία ήταν η εμφάνιση που κατάφερε να τρομάξει όλους όσοι την είδαν.

Ο λόγος για την ιδιαιτέρως θεατρική συμμετοχή της Ιρλανδίας, με τη χώρα να παρουσιάζει στη φετινή σκηνή ένα σόου που θυμίζει… τελετή επίκλησης στον Θεό του Κάτω Κόσμου..

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εμφάνισης, το “Doomsday Blue” του non-binary καλλιτέχνη Bambie Thug έχει να κάνει με την προσπάθεια για αποδοχή του εαυτού του κάθε ατόμου και είναι μια ωδή στην queer κοινότητα. Το Bambie Thug σπάει τα στερεότυπα του φύλου, για να δημιουργήσει έναν ήχο που καθορίζει την εποχή του, με στοιχεία ποπ, ροκ, ηλεκτρονικά και άλλα.

Η εμφάνιση της Ιρλανδίας είναι η πιο ιδιαίτερη στον αποψινό Τελικό. Το Bambie Thug βρίσκεται μέσα σε έναν κύκλο από κεριά, φορώντας ένα μαύρο φόρεμα, με φούστα tutu και κέρατα στους ώμους. Το μακιγιάζ είναι δραματικό και λευκό, ενώ τα μαλλιά του έχουν μετατραπεί σε κέρατα.

Πατά πάνω σε μια πεντάλφα, κάνοντας ξόρκια… για να κερδίσει τον διαγωνισμό. Επιπλέον, στη σκηνή υπάρχει ένας ημίγυμνος χορευτής, που δίνει ”κενταυριανές” δονήσεις.

Στο τέλος της εμφάνισης, ο κύκλος των κεριών υψώνεται και η μεγάλη κραυγή στο φινάλε ολοκληρώνεται, με ένα γραφικό φόντο που γράφει “CROWN THE WITCH”.

Το Bambie Thug με μια artistic, θεατρική εμφάνιση, κέρδισε πολύ μεγάλο χειροκρότημα στο στάδιο.

Eurovision 2024: Δείτε την εμφάνιση της Ιρλανδίας με το Bambie Thug

Σημειώνεται ότι μεταξύ των στίχων του τραγουδιού περιλαμβάνουν πολλά “ξόρκια”, ανάμεσα σε αυτούς το “Avada Kedavra”, μια φράση που προέρχεται από τα αραμαϊκά που διαδόθηκε από το franchise των ταινιών Χάρι Πότερ, στις οποίες χρησιμοποιείται στο “Killing Curse”, μια κατάρα που προκαλεί θάνατο.

Το Bambie Thug δήλωσε πως, ως μη δυαδικό άτομο, δεν θαυμάζει τη JK Rowling, λόγω της τρανσφοβικής ρητορικής μίσους που εκφράζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί.

Σε συνέντευξή του στο Gay Times δήλωσε: “Μου αρέσει να είμαι μέρος μιας cool queer ανερχόμενης σκηνής. Δεν είχα κάτι τέτοιο όταν μεγάλωσα, επομένως είναι σημαντικό να έχετε ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να σχετίζεστε και να έχετε μουσική που σας μιλάει και σας επιτρέπει να έχετε περισσότερη ελευθερία να είστε ο εαυτός σας – πιο queer φωνές είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος.”

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved