Τουρκία: Λάβρος κατά του Ισραήλ και του Νετανιάχου ο Ταγίπ Ερντογάν με νέες δηλώσεις του

Τουρκία: Λάβρος κατά του Ισραήλ και του Νετανιάχου ο Ταγίπ Ερντογάν με νέες δηλώσεις του

Νέα σκληρή επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Το Ισραήλ δεν επιτίθεται μόνο κατά των Παλαιστινίων, αλλά θα επιτεθεί κατά της ίδιας της Ανατολίας, υποστήριξε και επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Χαμάς, την οποία χαρακτήρισε εμπροσθοφυλακή της Ανατολίας.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε:

«Τώρα μας επικρίνουν έξω και μέσα επειδή υποστηρίζουμε τη Χαμάς. Δεν έχετε συνείδηση, δεν έχετε έλεος; Έχετε χάσει την ψυχή σας, την ταυτότητά σας, την προσωπικότητά σας στο σημείο να υπερασπίζεστε αυτούς που δεν μπορούν να ανεχθούν ούτε καν φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια σε αθώα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα στη Γάζα, στο σημείο να υπερασπίζεστε αυτή την τρομοκρατία, αυτό το τρομοκρατικό κράτος;»

«Μη νομίζετε ότι θα σταματήσει στη Γάζα, μη νομίζετε ότι η Ραμάλα θα είναι ασφαλής. Αν αυτό το ανεξέλεγκτο κράτος, αυτό το τρομοκρατικό κράτος δεν σταματήσει, αργά ή γρήγορα θα βάλει στο στόχαστρο την Ανατολία με την εμμονή της Γης της Επαγγελίας. Το Ισραήλ δεν επιτίθεται μόνο στους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Επιτίθεται σε εμάς, σε εμάς. Η Χαμάς είναι η εμπροσθοφυλακή της Ανατολίας στη Γάζα. Είστε τόσο τυφλοί που δεν το βλέπετε αυτό»;

Εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την υποστήριξή του στους Παλαιστινίους, ο τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Χαμάς, η οποία αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της χώρας της και ταυτόχρονα υπερασπίζεται την Ανατολία».

Ο ίδιος είπε επίσης ότι, ακόμη κι αν μείνει μόνος, ως «Ταγίπ Ερντογάν» θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των καταπιεσμένων στην Παλαιστίνη, τη Σομαλία και το Σουδάν. «Το λέω πάντα ότι οι δειλοί δεν μπορούν να ανεγείρουν μνημεία νίκης», προσέθεσε.

Χαρακτήρισε όσα συμβαίνουν στη Γάζα χειρότερα ακόμη και από το Ολοκαύτωμα, ενώ υποστήριξε ότι περιμένει τον Νετανιάχου ένα τέλος παρόμοιο με εκείνο του Χίτλερ ή των Σερβοβόσνιων ηγετών που ευθύνονται για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

«Ο Χίτλερ δεν ήταν ο μόνος όταν διέπραττε το Ολοκαύτωμα. Πολλές χώρες της Ευρώπης υποστήριξαν τον Χίτλερ. Ένιωθε ανίκητος. Τι συνέβη; Έριξε μια σφαίρα στο κεφάλι του, το καμένο πτώμα του βρέθηκε στο διαλυμένο καταφύγιό του», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δίνοντας το παράδειγμα του πολέμου της Βοσνίας είπε ότι «μπροστά στα μάτια του κόσμου μαρτύρησαν 8.372 Βόσνιοι», καθώς -όπως υποστήριξε- οι υπαίτιοι δεν πίστευαν ότι θα ηττηθούν. «Οι άλλοτε κραταιοί πολιτικοί» όμως συνελήφθησαν και λογοδότησαν στο δικαστήριο, παρατήρησε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Αργά ή γρήγορα, η ίδια μοίρα περιμένει τον Νετανιάχου, τον σφαγέα της Γάζας, και τους συνεργάτες του».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε επίσης ότι «δεν υπάρχει ανάλογη περίπτωση στην Ιστορία. Ακόμη και ο Χίτλερ, όταν έκανε εκείνο το απάνθρωπο Ολοκαύτωμα που πέρασε στην Ιστορία ως μία μαύρη κηλίδα, δεν το έκανε τόσο φανερά, δεν ήταν τόσο θρασύς».

Διαβάστε επίσης:

Εκατόμβες νεκρών σε ομαδικούς τάφους στη Γάζα – Πάνω από 500 σοροί με ενδείξεις εκτελέσεων και βασανιστηρίων

Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν πολεμικό υλικό αξίας 1 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

Συμφωνία Χάρβαρντ με τους αγωνιζόμενους φοιτητές: Ανοίγει ο δρόμος για διακοπή οικονομικών δεσμών με το Ισραήλ και αίρονται οι ποινές σε 20 φοιτητές

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved