«Αλλάζω Συσκευή για επιχειρήσεις»: Παράταση πήρε το πρόγραμμα – Συνεχίζονται οι αιτήσεις

«Αλλάζω Συσκευή για επιχειρήσεις»: Παράταση πήρε το πρόγραμμα – Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Πήρε παράταση το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή για επιχειρήσεις»

Παράταση έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή για επιχειρήσεις» και με αυτό τον τρόπο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν αιτήσεις.

Μπορεί να μην έχει γίνει γνωστό μέχρι πότε διαρκεί η παράταση στις αιτήσεις, οι επιχειρήσεις όμως μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή», μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 9.700 αιτήσεων.

Το πρόγραμμα με προϋπολογισμό 105,6 εκατ. ευρώ, και επιδοτεί μεταξύ άλλων: την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης με αντλίες θερμότητας, τα ηλιακά συστήματα θέρμανσης, τις έξυπνες συσκευές μέτρησης ενέργειας και λοιπές που σχετίζονται με εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον, καλύπτει το κόστος υπηρεσιών όπως η μεταφορά, η εγκατάσταση, η διαμόρφωση του νέου εξοπλισμού και ο ενεργειακός έλεγχος.

Ποιες επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να λάβουν ενίσχυση για αλλαγή των ηλεκτρικών συσκευών τους

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εξοικονομώ Αλλάζω Συσκευή επιδοτούνται όλες οι επιχειρήσεις, μικρές (εμπεριέχονται και οι πολύ μικρές), μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο αριθμός απασχολουμένων και οικονομικά όρια προσδιορίζουν τις κατηγορίες επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα:

  • Η κατηγορία των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αποτελείται από επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ και/ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 43 εκατ. ευρώ.
  • Στην κατηγορία των ΜμΕ, ως μικρή επιχείρηση ορίζεται η επιχείρηση η οποία απασχολεί λιγότερους από 50 εργαζομένους και της οποίας ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ.
  • Στην κατηγορία των ΜμΕ, ως πολύ μικρή επιχείρηση ορίζεται η επιχείρηση η οποία απασχολεί λιγότερους από 10 εργαζομένους και της οποίας ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Πώς κατανέμονται οι ενισχύσεις

Σύμφωνα με όσα ορίζει το πρόγραμμα, η επιδότηση βασίζεται στην ένταση της ενίσχυσης και το μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ανά μέγεθος επιχείρησης:

– Για Μικρές Επιχειρήσεις

Μέγιστη ενίσχυση (άνευ ΦΠΑ) 10.000,00 ευρώ.
Μέγιστος προϋπολογισμός επιλέξιμων δαπανών (άνευ ΦΠΑ): 20.000,00 ευρώ.
Ένταση ενίσχυσης 50,00 %.
-Για Μεσαίες ή Μεγάλες Επιχειρήσεις:

Μέγιστη ενίσχυση (άνευ ΦΠΑ) 10.000,00 ευρώ.
Μέγιστος προϋπολογισμός επιλέξιμων δαπανών (άνευ ΦΠΑ): 25.000,00 ευρώ.
Ένταση ενίσχυσης 40,00%.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved