Ξεσπά ο Γκάρι Λίνεκερ: «Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός για τη Γάζα – Είναι ό,τι χειρότερο έχω δει ποτέ»

Ξεσπά ο Γκάρι Λίνεκερ: «Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός για τη Γάζα – Είναι ό,τι χειρότερο έχω δει ποτέ»

Ο Γκάρι Λίνεκερ κατέστησε σαφές ότι δεν θα σταματήσει να τοποθετείται δημοσίως για ό,τι συμβαίνει στη Γάζα, τονίζοντας ότι «δεν θα μείνει σιωπηλός».

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Μεχντί Χασάν για το ειδησεογραφικό Zeteo, ο εμβληματικός πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και πλέον σχολιαστής στο BBC, ανέφερε ότι δέχθηκε απειλές τον περασμένο Ιανουάριο για τις πολιτικές παρεμβάσεις που έκανε στο Twitter, όταν είχε ζητήσει τον αποκλεισμό του Ισραήλ από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ποδοσφαίρου.

«Γνωρίζω ότι γίνονται διεργασίες ώστε ο κόσμος να παραμείνει σιωπηλός και ως εκ τούτου καταλαβαίνω γιατί αρκετοί συγκρατούνται, αλλά αυτό το πράγμα συνεχίζεται για καιρό, εγώ νιώθω αρκετά σίγουρος και δεν μπορώ να σιωπώ για ό,τι συμβαίνει», σημείωσε ο Λίνεκερ.

«Δεν είναι αντισημιτικό να αναδεικνύει κανείς πως αυτά που κάνει το Ισραήλ είναι λάθος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι δεν το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο πλέον. Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουμε ότι η ιστορία σε αυτή τη γωνιά του κόσμου “τρέχει” πολύ πριν την 7η Οκτωβρίου. Αλλά πραγματικά είναι απαίσιο αυτό που συμβαίνει», υπογράμμισε.

«Κλαίω τακτικά, ιδίως όταν βλέπω συγκεκριμένες εικόνες στα social media», ανέφερε ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved