Σπηλιωτόπουλος: Με «πολιτική περικεφαλαίας» η ΝΔ προσπάθησε να τορπιλίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σπηλιωτόπουλος: Με «πολιτική περικεφαλαίας» η ΝΔ προσπάθησε να τορπιλίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν «κοντά στο πνεύμα και το περιεχόμενο των τότε δηλώσεων, απόψεων και πολιτικών πράξεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» ανέφερε ο επικοινωνιολόγος, πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στο Κόκκινο. Όπως είπε, με την «πολιτική περικεφαλαίας» η ΝΔ προσπάθησε να τορπιλίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η ΝΔ δεν υπερασπίστηκε κάποιες αρχές και αξίες που είχαν να κάνουν με τον δημοκρατικό, “μεσαίο χώρο”… είναι πρόσφατο το παράδειγμα με τη Συμφωνία των Πρεσπών», εκτίμησε.

Χαρακτηριστικά, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι: «Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα, την στιγμή που εμφανίζεται μία συμφωνία που επιλύει ένα διαχρονικό, τεράστιο ζήτημα διακρατικών σχέσεων με τη γειτονική χώρα, που εν πάσει περιπτώσει ήταν συμφωνία κοντά στο πνεύμα και το περιεχόμενο των τότε δηλώσεων, απόψεων και πολιτικών πράξεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σήμερα η ΝΔ να εμφανίζεται ως κόμμα, ότι αυτή την συμφωνία δεν την ήθελε, να συμμετέχει σε συλλαλητήρια, να συμμετέχει με γραφικά στοιχεία, να έχει “πολιτική περικεφαλαίας”, εν τέλει να προσπαθήσει να τορπιλίσει αυτή την συμφωνία».

Η Νέα Δημοκρατία, «έφτασε στο σημείο, που δεν είναι αποδεκτό ιδεολογικά, πολιτικά και ηθικά, να πει ότι αν και εφόσον βγει κυβέρνηση, δεν θα εφαρμόσει αυτή την συμφωνία» τόνισε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας «Βγήκε κυβέρνηση, σταμάτησε φυσικά να λέει ότι θα “σκίσει” αυτή την συμφωνία, αλλά από την άλλη δεν έφερε στο Κοινοβούλιο τις επιμέρους συμβάσεις για την κύρωση αυτής της συμφωνίας. Φτάσαμε με την επικράτηση του εθνικιστικού κόμματος να τορπιλίζουν τα ίδια τα Σκόπια τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν είχαμε δουλέψει με πιο ουσιαστικό τρόπο και χωρίς τον φόβο των εσωκομματικών ισορροπιών στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ως χώρα σήμερα δεν θα ήμασταν σε αυτή την δεινή θέση».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι «Τώρα που γυρίζω πίσω και βλέπω αυτά τα χρόνια, πιστεύω ότι αυτή η απόσταση βοήθησε να αφομοιωθούν κάποια πράγματα, κάποιες αλλαγές που μέσα έχουν “γράψει” και μεγάλη εμπειρία και αποστάσεις από όνειρα και στόχους που υπήρχαν στην αρχή της πολιτικής δράσης».

«Δεν μιλούσα συχνά, μιλούσα σπάνια. Αλλά τις στιγμές που μιλούσα, για κρίσιμα ζητήματα, φαινόταν ότι εγώ που ανήκω στον ευρύτερο δημοκρατικό, προοδευτικό χώρο, σε αυτό που παλαιότερα ονομάζαμε “μεσαίο χώρο” και υπάρχει και σήμερα, υπήρχαν ζητήματα που δημιουργούσαν μια ψυχική απόσταση με την ΝΔ. Γιατί ενώ η ΝΔ επιχείρησε να μετατοπιστεί ιδεολογικά και πολιτικά προς τον μεσαίο χώρο, εντούτοις η αντίρροπος δύναμη, αυτή που την τραβούσε προς τα δεξιότερα, ήταν μεγαλύτερη και στο τέλος επικράτησε» συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Οι καταθέσεις που καίνε για την 717 – Το «μπάζωμα» της έρευνας και οι ευθύνες

Βραυρώνα: Στον ανακριτή ο πατέρας του βρέφους – Οι ιστολογικές εξετάσεις και οι αντιφάσεις

Όταν το Μητσοτακέικο δέχθηκε το «Βόρεια Μακεδονία»

Γάζα: Ισραηλινοί διαδηλωτές βανδάλισαν ανθρωπιστική βοήθεια

Κύρτσος μετά τη «διάρρηξη στο ΥΠ.ΕΣ»: Πάμε σε εκλογές με δυνατότητες νοθείας

Χέρι – χέρι Τραμπ και Φάρατζ; Τι ετοιμάζει ο υπέρμαχος του Brexit και ο εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved