Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προανήγγειλαν οι δικηγόροι της Κυριακής Γρίβα

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προανήγγειλαν οι δικηγόροι της Κυριακής Γρίβα

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ακρόαση πρόκειται να ζητήσουν οι δικηγόροι της μητέρας και της αδερφής της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, προκειμένου να ζητήσουν να ελεγχθεί το Τμήμα Ακροάσεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, γιατί όπως υποστηρίζουν αρνήθηκε να παραδώσει τον φάκελο της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για ευθύνες αστυνομικών.

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι, Έλενα Τζούλη και Γιάννης Απατσίδης δεν κλήθηκαν ποτέ να συνεισφέρουν στοιχεία στην ΕΔΕ, όπως είχαν ζητήσει, ενώ επιπλέον δεν απαντήθηκε ποτέ η επίμαχη αίτηση τους.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι δύο δικηγόροι Υποστήριξης της Κατηγορίας από την πλευρά της μητέρας και της αδελφής της Κυριακής, σημειώνουν μεταξύ άλλων πως το θύμα «δολοφονήθηκε από έναν δράστη, αλλά συνεχίζει να κατακρεουργείται από τις Αρχές».

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι δικηγόροι Τζούλη και Απατσίδης αναφέρονται τα εξής:

«Εδώ και έναν μήνα περίπου ζητήσαμε με αίτηση που υποβάλαμε, να κληθούμε για να συνεισφέρουμε στοιχεία στην ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικών. Ουδέποτε μας απάντησαν, αγνοώντας έτσι, όχι εμάς, αλλά την ίδια την μητέρα, μία μητέρα που εξαιτίας των Αρχών έχει καταρρεύσει ψυχολογικά και βρίσκεται στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου.

Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε ότι εκδόθηκε πόρισμα της ΕΔΕ με επιλεκτική διαρροή και επιλεκτικές πειθαρχικές διώξεις ζητήσαμε από την Εισαγγελία Ακροάσεων να μας χορηγηθεί ο φάκελος της ΕΔΕ. Η αίτησή μας στηρίζεται στο Νόμο στην Ηθική και στην πάγια Νομολογία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Παρόλα αυτά, μετά από μέρες περίσκεψης -ωσάν το αίτημά μας να μην γίνεται αντιληπτό πόσο εύλογο είναι- η αίτησή μας απορρίφθηκε ως δήθεν πρόωρη.

Πόσοι μήνες, μέρες, δευτερόλεπτα, κλάσματα δευτερολέπτων, πρέπει να περάσουν μετά από την κτηνώδη αυτή πράξη και τις ντροπιαστικές ενέργειες της Αστυνομίας, ώστε η Εισαγγελία να πατάξει αυτά τα φαινόμενα και να μην συμμετέχει έστω κατ ‘ αποτέλεσμα εάν όχι ενεργά στην περιχαράκωση;

Είναι αυτονόητο ότι πλέον θα υποβάλουμε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουμε ακρόαση από την ίδια, ώστε να ελεγχθεί ο περίεργος τρόπος -κατά κοινή παραδοχή- λειτουργίας του Τμήματος Ακροάσεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, υπό την σημερινή Διεύθυνσή του, και να δοθεί ρητή εντολή για έρευνα παντός υπευθύνου όσο ψηλά κι εάν αυτός ευρίσκεται και όσο από Ψηλά κι εάν καθοδηγεί τις εξελίξεις.

Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Εμείς ως συνήγοροί της θα φροντίσουμε να μην ξεχάσει κανείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved