ΑΛΗΤΕΣ, ΞΕΦΤΙΛΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ 250 ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΜΕ ΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΣΩ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ!

ΑΛΗΤΕΣ, ΞΕΦΤΙΛΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ 250 ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΜΕ ΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΣΩ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ!

Σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτική βοήθεια -σε άγνωστου τύπου πυρομαχικά ή όπλα- στέλνει η Ελλάδα στην εμπόλεμη Ουκρανία, από Θεσσαλονίκη και μέσω Ρουμανίας! Συνολικά ο αριθμός αφορά 250 κοντέινερ και πριν από δύο μέρες, την Τρίτη (14/05), έφυγαν τα πρώτα από σταθμό στην Κάτω Γέφυρα με πρώτη στάση τη Ρουμανία. Πριν από δύο μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε ότι δεν υπέγραψε καμία κρυφή συμφωνία με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα, συζητήσεις είχαν ξεκινήσει πριν από το Πάσχα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να διατεθεί ο χώρος του για τη μεταφόρτωση των όπλων και πυρομαχικών, αλλά προσέκρουσαν τελικά σε έναν απρόβλεπτο παράγοντα: τις αντιδράσεις των εργαζομένων, οι οποίοι έθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, θέματα επικινδυνότητας. Διπλό «όχι» στη μεταφορά του επικίνδυνου φορτίου από εργαζόμενους του Λιμένα Θεσσαλονίκης και τη Hellenic Train, αφού υπήρξε μπλόκο από εργαζόμενους για τη μεταφόρτωση στο λιμάνι.

Τελικά, βρέθηκε άλλη λύση και τα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν –σε μικρά κομβόι φορτηγών που συνοδεύονται πάντα από αστυνομικές δυνάμεις– στην Κάτω Γέφυρα έξω από τον Αγιο Αθανάσιο του Δήμου Χαλκηδόνας, σε περιοχή όπου υπάρχει ένα βιομηχανικό πάρκο (έκτασης 1.000 στρεμμάτων) και από όπου διέρχονται σιδηροδρομικές γραμμές.

Με ευθύνη των ΗΠΑ η μεταφορά των πυρομαχικών

Στη συνέχεια, παραδόθηκαν σε αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες τα μεταφορτώνουν σε ρουμανικά βαγόνια, αφού επόμενη στάση αυτών των πυρομαχικών είναι η Ρουμανία και η Hellenic Train αρνήθηκε να δώσει δικά της. Από εκεί, τα όπλα και τα πυρομαχικά θα μεταφερθούν πάλι με ευθύνη των αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Χθες ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν από το Κίεβο μίλησε για τις εσπευσμένες μεταφορές πολεμικού υλικού στο ουκρανικό μέτωπο. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στο τι είδους όπλα ή πυρομαχικά στέλνει στην Ουκρανία και «αν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» να γίνονται, δηλαδή χωρίς τίποτα να έχει περάσει από τη Βουλή.

«Δεν υπάρχουν 250 κοντέινερ και δεν υπάρχει αποστολή από την Ελλάδα στην Ουκρανία. Υπάρχουν συμφωνίες που υπογράφει η χώρα μας και εντός αυτών κινείται. Η καλλιέργεια εντυπώσεων με συνωμοσιολογίες παρέλκει. Χθες, επικοινώνησε μαζί μου στέλεχος της αντιπολίτευσης και τον ενημέρωσα για το πόσα κοντέινερ και που. Η Ελλάδα δεν παρέχει τίποτα στην Ουκρανία, το τι κάνουν άλλες το υλικό που τους στέλνουμε είναι δικό τους θέμα» απάντησε ο Νίκος Δένδιας παρόλο που δεν πείθουν οι διαψεύσεις.

Ο Υπουργός επέμεινε στο ότι η Ελλάδα δεν παρέχει υλικό απευθείας στην Ουκρανία και μίλησε για πεπαλαιωμένο υλικό που το στέλνουμε Τσεχία και ΗΠΑ, του οποίου και μόνο η καταστροφή θα κόστιζε 100 εκατομμύρια ευρώ. Απευθυνόμενος μάλιστα στην αντιπολίτευση είπε ότι δεν γίνεται να συζητάμε δημόσια για τα εξοπλιστικά ζητήματα της χώρας.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved