Ερντογάν: Η Τουρκία παίρνει σταδιακά τον έλεγχο πέρα από τα σύνορά της

Ερντογάν: Η Τουρκία παίρνει σταδιακά τον έλεγχο πέρα από τα σύνορά της

Αναφερόμενος σε μια μακροχρόνια τρομοκρατική απειλή κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας με το Ιράκ και τη Συρία και κάνοντας λόγο συντονισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις για την εξάλειψη αυτής της απειλής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε την Τετάρτη 27/3 ότι «καταβάλλονται προσπάθειες για τη σταδιακή εγκαθίδρυση ελέγχου πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας».

Όπως μεταδίδει η Yeni Safak, σε προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή την Κυριακή 31/3, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το εξής: «Έχουμε καταστήσει την τρομοκρατική οργάνωση PKK ανίκανη να κινηθεί ή να πραγματοποιήσει ενέργειες εντός των συνόρων μας. Ενώ πολλές χώρες γύρω μας είναι πνιγμένες σε έναν κύκλο αίματος, εμείς δεν ανεχθήκαμε ποτέ και δεν θα ανεχθούμε ποτέ εκείνους που επιχειρούν να διαταράξουν την ασφάλεια και την ειρήνη μας».

Επιπρόσθετα, μίλησε για «επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης για την προστασία της ειρήνης των εκατομμυρίων κατοίκων της Τουρκίας» και πως «ύστερα από τέσσερις δεκαετίες τρομοκρατικών επιθέσεων που έχει υποστεί η Τουρκία, μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή για άλλα 40 χρόνια».

Σημειώνεται, ότι στη σχεδόν 40ετή τρομοκρατική εκστρατεία του κατά της Τουρκίας, το ΡΚΚ – που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. – είναι υπεύθυνο για τον θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών.

Η Τουρκία γίνεται ο μεγαλύτερος προμηθευτής βλημάτων για τις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες για να αυξήσουν τις αγορές εκρηκτικών από την Τουρκία, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην παραγωγή βλημάτων πυροβολικού, καθώς οι σύμμαχοι προσπαθούν να στείλουν πυρομαχικά στην Ουκρανία.

Οι τουρκικές προμήθειες TNT και νιτρογουανιδίνης έχουν ζωτική σημασία για την παραγωγή πυρομαχικών διαμετρήματος 155 χιλιοστών, με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, ενδεχομένως τριπλασιάζοντας την παραγωγή, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας.

Τώρα, η Τουρκία βρίσκεται προ των πυλών ώστε να γίνει ο μεγαλύτερος πωλητής βλημάτων πυροβολικού στις ΗΠΑ ήδη από φέτος.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – Τουρκία: Κλείδωσε η συνάντηση Μπάιντεν- Ερντογάν στις 9 Μαΐου σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ

Τι αλλάζει με το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Γάζα;

Washington Post: «Το mayday του πλοίου πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα έσωσε ζωές»

Αργεντινή: Ιστορική δικαστική απόφαση για τα εγκλήματα της Δικτατορίας 1976-1983

Γέφυρα Key Bridge: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι – Το ολικό μπλακ άουτ και το παρελθόν του πλοίου (Photos)

Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της χώρας, λέει η υπουργός Εσωτερικών

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved