Petre Roman și Voican Voiculescu au mers la Parchetul General, unde vor fi puși sub acuzare în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Petre Roman și Voican Voiculescu au mers la Parchetul General, unde vor fi puși sub acuzare în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Fostul premier Petre Roman a ajuns joi dimineață la Parchetul General, pentru a i se aduce la cunoștință acuzațiile în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Petre Roman este acuzat de infracțiuni contra umanității într-un dosar în care mai sunt cercetați fostul președinte Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, fostul șef SRI, Virgil Măgureanu, dar și fostul lider al minerilor, Miron Cozma.

ACTUALIZARE 10:07 Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru în perioada decembrie 1989 – iunie 1990, s-a prezentat, joi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

La Parchet se află şi fostul premier Petre Roman.

De asemenea, sunt aşteptaţi la audieri fostul director SRI Virgil Măgureanu, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, Cazimir Ionescu, Adrian Sârbu şi Miron Cozma.

Potrivit unor surse judiciare, fostul preşedinte Ion Iliescu va fi audiat de procurori vineri la domiciliu, deoarece nu se poate deplasa la sediul Parchetului, având 94 de ani.

Știrea inițială

Petre Roman a fost citat joi dimineaţă la sediul Parchetului General, alături de Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu,  pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Fostul preşedinte Ion Iliescu va fi audiat de procurori vineri la domiciliu, conform unor surse judiciare.

De asemenea, sunt aşteptaţi la Parchetul General general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, amiral (rez.) Emil „Cico” Dumitrescu, Cazimir Ionescu, Adrian Sârbu şi Miron Cozma, precizează surse judiciare citate de Agerpres.

Pe 16 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis şi-a dat avizul pentru punerea sub acuzare a lui Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu. Procurorii trebuie să refacă ancheta în acest dosar, după ce probele strânse de anchetatori au fost anulate în instanţă.

Iniţial, în iunie 2017, fostul preşedinte Ion Iliescu a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii, alături de fostul premier Petre Roman şi fostul director SRI Virgil Măgureanu, însă în decembrie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis restituirea dosarului la Parchetul Militar, pentru refacerea de la zero a anchetei.

Editor : B.P.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved