Ισραήλ: Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ των πολιτικών μετά την «αδύναμη απάντηση» στο Ιράν

Ισραήλ: Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ των πολιτικών μετά την «αδύναμη απάντηση» στο Ιράν

Το Ισραήλ ακολουθεί την πάγια τακτική του να μην αναλαμβάνει δημοσίως την ευθύνη (ούτε ωστόσο να διαψεύδει) για την επίθεση κατά του Ιράν. Το Πολεμικό Συμβούλιο προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο από τη μία να στείλει ένα μήνυμα – πρόγευση στην Τεχεράνη για το τι θα μπορούσε να συμβεί, εάν θελήσει να χτυπήσει τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις, χωρίς όμως να οδηγήσει σε κλιμάκωση και περιφερειακό πόλεμο.

Αυτή η στάση, ωστόσο, δεν ικανοποιεί τους πάντες στους κόλπους της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας, Μπεν Γκβιρ, έσπευσε το πρωί να εκφράσει την απογοήτευσή του, με μία μονολεκτική ανάρτηση: «Αδύναμη». Πριν από λίγες ημέρες είχε ζητήσει σκληρά αντίποινα κατά του Ιράν.

«Ασυγχώρητη ανάρτηση, που μας γελοιοποιεί»

Το σχόλιό του αυτό πυροδότησε με τη σειρά του την αντίδραση του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Γιαίρ Λαπίντ, ο οποίος επίσης με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), εξαπέλυσε πυρά εναντίον του.

«Ποτέ στο παρελθόν υπουργός Εθνικής Ασφαλείας δεν είχε προκαλέσει τόσο σοβαρή ζημιά στην ασφάλεια, την εικόνα και τη διεθνή θέση της χώρας. Με μία ασυγχώρητη, μονολεκτική ανάρτηση ο Μπεν Γκβιρ κατάφερε να γελοιοποιήσει, να ντροπιάσει το Ισραήλ από την Τεχεράνη έως την Ουάσιγκτον. Και οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός θα τον είχε πετάξει από το υπουργικό συμβούλιο αυτό το πρωί».

Συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής. 

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved