Νέα στοιχεία για την κατάρρευση της γέφυρας στην Βαλτιμόρη – Ένας νεκρός και έξι αγνοούμενοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα στοιχεία για την κατάρρευση της γέφυρας στην Βαλτιμόρη – Ένας νεκρός και έξι αγνοούμενοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξι άνθρωποι αναζητούνται στην Βαλτιμόρη ενώ δύο ανασύρθηκαν ζωντανοί, μετά την εκτροπή από την πορεία του φορτηγού πλοίου και την πρόσκρουσή του σε πυλώνα της Key Bridge. Η γέφυρα κατέρρευσε ολόκληρη με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος. Ο ένας κατέληξε λίγο αργότερα καθώς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

«Πρέπει να ερευνήσουμε μια μεγάλη περιοχή. Σε αυτή περιλαμβάνεται η επιφάνεια του νερού, ο βυθός αλλά και το κατάστρωμα του πλοίου» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος για την επιχείρηση διάσωσης.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως 20 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν βρεθεί μέσα στο νερό.

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες για επιζώντες στο σημείο της συγκλονιστικής κατάρρευσης της γέφυρας της Βαλτιμόρης! Με νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως υπάρχουν αρκετά θύματα, μετά την πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου που προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας.

Το ίδιο το φορτηγό εξάλλου τυλίχθηκε στις φλόγες και σφηνώθηκε στην γκρεμισμένη γέφυρα. Έως και 20 εργάτες που ήταν πάνω στην γέφυρα, έχουν πέσει στο ποτάμι, λένε οι αρχές. Για συμβάν με «πολλαπλά θύματα» κάνει λόγο η πυροσβεστική. Η περιοχή κηρύχθηκε ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έσπευσε και το FBI.

Δύο άνθρωποι βγήκαν ζωντανοί από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key, όταν προσέκρουσε σε αυτή το φορτηγό πλοίο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. «Ένα άτομο αρνήθηκε τις υπηρεσίες και αρνήθηκε την μεταφορά, ουσιαστικά αυτό το άτομο δεν είχε τραυματιστεί», εξήγησε ο Τζέιμς Ουάλας. «Ωστόσο υπήρχε ένα άλλο άτομο το οποίο διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για μια ενεργή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αυτή τη στιγμή και θα εξακολουθήσει να είναι για κάποια ώρα ακόμη», συμπλήρωσε. «Πρέπει να ερευνήσουμε μια μεγάλη περιοχή. Σε αυτή περιλαμβάνεται η επιφάνεια του νερού, ο βυθός αλλά και το κατάστρωμα του πλοίου», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης εκτίμησε ότι οι αρχές αναζητούν περισσότερους από επτά ανθρώπους. Άλλοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι παραπάνω από 20 άνθρωποι ενδέχεται να είναι ακόμη στο νερό.

Ο Ουάλας δήλωσε ότι «το σόναρ μας έχει εντοπίσει την παρουσία οχημάτων βυθισμένων στο νερό», αλλά είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό.

Ο δήμαρχος Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ δήλωσε ότι η κατάρρευση της γέφυρας είναι «μια ανείπωτη τραγωδία. Πρέπει να σκεφτούμε τις οικογένειες και τους ανθρώπους που επλήγησαν, τους ανθρώπους που πρέπει να αναζητήσουμε, προς το παρόν επικεντρωνόμαστε σε αυτό».

Ο Τζέιμς Ουάλας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες πως το φορτηγό πλοίο Dali με σημαία Σιγκαπούρης αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι οι αρχές δεν έχουν μιλήσει με τον πλοηγό του.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ρίτσαρντ Ουόρλεϊ εξήγησε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη για τρομοκρατία ή ότι (η πρόσκρουση) ήταν σκόπιμη».

Ο Λευκός Οίκος «παρακολουθεί στενά την κατάσταση» μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του. «Οι σκέψεις και η καρδιά μας είναι στις οικογένειες των ατόμων που αγνοούνται ως αποτέλεσμα του τρομαχτικού αυτού ατυχήματος», σημείωσε.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved