ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟ “ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ” – ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: “ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ”

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟ “ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ” – ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: “ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ”

Θα συνεδριάσει ξανά εντός της ημέρας το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ για να συζητήσει την απάντησή του στην ιρανική επίθεση με drones και πυραύλους, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο CNN.

Θα είναι η πέμπτη συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου από τότε που η Τεχεράνη εξαπέλυσε μια σειρά επιδρομών στο Ισραήλ, ως απάντηση σε ένα ισραηλινό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό της Συρίας, νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ήταν η πρώτη φορά που το Ιράν επιτέθηκε σε ισραηλινό έδαφος.

Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην ιρανική μαζική επίθεση, και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει.

Ένα ακόμα «βήμα» για την απάντηση της Ιερουσαλήμ στην επίθεση της Τεχεράνης φέρεται να έκανε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά τη συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου της Δευτέρας, με το επόμενο βήμα όμως να φαντάζει «μετέωρο», καθώς όλοι δέχονται ότι η ισραηλινή «απάντηση» είναι απλώς θέμα χρόνου, ουδείς όμως γνωρίζει αν τελικά θα επιλεγούν πλήγματα σε ιρανικό έδαφος που θα οδηγήσουν την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η ισραηλινή απάντηση στην άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν είναι πιθανό να είναι περιορισμένη, και μπορεί να επικεντρωθεί στο χτύπημα βασικών στόχων εκτός Ιράν, ανέφεραν τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο NBC.

O Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι προειδοποίησε την Τρίτη ότι «και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί με μια αυστηρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των δραστών». Την ίδια ώρα, η ιρανική τηλεόραση και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν «πλημμυρίσει» από πλάνα με ιρανικές ασκήσεις, είτε από στρατιωτικές επιχειρήσεις των «δορυφόρων» της Τεχεράνης όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούθι.

Νετανιάχου: “Τους χτυπάμε χωρίς έλεος”

Επισκεπτόμενος κέντρο νεοσύλλεκτων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισήμανε ότι το Ισραήλ έχει τρεις στόχους στη Γάζα. 

Μιλώντας σε νεοσύλλεκτους των IDF ο Νετανιάχου ανέφερε ότι «το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε είναι το πνεύμα. Είναι η ετοιμότητα που βλέπω στα μάτια σας, στους διοικητές μας, στον στρατό μας, στον λαό μας. Βασίζομαι σε εσάς και σας στηρίζω».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συνάντησε νεοσύλλεκτους ενώ παρελάμβαναν τον εξοπλισμό τους, πριν φορέσουν τις στολές τους. Στη συνέχεια μίλησε μαζί τους και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

«Μίλησα με μερικούς από εσάς. Είδα τη σωματική και ψυχική ετοιμότητα. Έχετε μια μεγάλη τιμή σήμερα: συμμετέχετε στους IDF, στις υπέροχες επάλξεις, για να απωθήσετε έναν βάναυσο εχθρό, τα τέρατα που μας επιτέθηκαν. Τους χτυπάμε και εμείς χωρίς έλεος και θα τους νικήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved