Залишив позаду Усика та Мудрика: Лунін став одним з найпопулярніших українських спортсменів

Залишив позаду Усика та Мудрика: Лунін став одним з найпопулярніших українських спортсменів

Андрій Лунін довгий час перебував у тіні першого номера “вершкових” Тібо Куртуа. Лише у сезоні 2023/24 українець отримав повноцінний шанс продемонструвати свою майстерність, пише 24 Канал.

Читайте також Для Луніна не знайшлося місця в збірній ЛЧ: УЄФА вдруге проігнорував героя матчу з МанСіті

Зірковий час Луніна

Матч-відповідь 1/4 фіналу Ліги чемпіонів проти Манчестер Сіті став найкращим у кар’єрі Луніна. 25-річний голкіпер неодноразово рятував свою команду в основний та додатковий час. А в серії пенальті відбив удари Бернарду Сілви та Матео Ковачича, чим забезпечив вихід “вершкових” до півфіналу.

Після яскравого матчу з Манчестер Сіті Лунін став одним з найпопулярніших українських спортсменів в інстаграмі. Станом на четвер, 18 квітня, у Луніна вже 2,22 мільйона підписників. За один день він обігнав Михайла Мудрика (1,92 мільйона) та навіть Олександра Усика (2,03 мільйона).

Наразі лідерство належить захиснику лондонського Арсеналу Олександру Зінченку, у якого 2,62 мільйона підписників. Проте не виключено, що незабаром Лунін обійде партнера по збірній України.

Лунін у сезоні 2023/24

  • Український голкіпер грає за мадридський Реал з літа 2018 року. Проте Лунін отримував мало ігрової практики через першого номера “вершкових” Тібо Куртуа.
  • Напередодні сезону 2023/24 бельгійський воротар отримав важку травму та на тривалий час вибув зі складу. Однак місце у воротах автоматично не дісталося Луніну. Реал взяв в оренду у Челсі Кепу Аррісабалагу, в якому Карло Анчелотті бачив заміну Куртуа.
  • Проте українець зумів виграти конкуренцію. У нинішньому сезоні Андрій зіграв за “королівський клуб” 27 матчів, у яких пропустив 23 м’ячі. У 12 поєдинках уродженець Харківщини зберіг ворота “сухими”.
  • Трансферна вартість Луніна з початку сезону зросла з 5 до 16 мільйонів євро.
  • Експерти прогнозують, що Лунін буде основним голкіпером збірної України на Євро-2024.
  • До речі, свій наступний матч Реал зіграє проти Барселони. Іспанське Ель Класіко відбудеться у неділю, 21 квітня. Гра розпочнеться о 22:00 за Києвом.
CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved