Байден назвав умову, за якої підпише законопроєкт Джонсона про допомогу Україні

Байден назвав умову, за якої підпише законопроєкт Джонсона про допомогу Україні

Майк Джонсон розділив допомогу Україні та Ізраїлю, запропонувавши цілих чотири законопроєкти (ще два стосуються Тайваня та пріоритетів національної безпеки). Нині точаться суперечки щодо того, чи будуть голосувати за всі проєкти одразу, пакетом. Голосування щодо допомоги Україні має відбутися у суботу, 20 квітня.

Дивіться також США не захищатимуть Україну, як Ізраїль: чи дійсно нас “кинули” і що буде з допомогою

Що сказав Байден про ідею Джонсона

Я рішуче підтримую цей пакет для отримання критично важливої підтримки Ізраїлю та України, надання вкрай необхідної гуманітарної допомоги палестинцям у Газі та зміцнення безпеки і стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні,
– йдеться в повідомленні.

За словами американського президента, Палата представників має ухвалити пакет законів цього тижня, а Сенат “має швидко за ним послідувати”.

“Я негайно підпишу його як закон, щоб надіслати сигнал світові: ми стоїмо з нашими друзями і не дозволимо Ірану чи Росії досягти успіху”, – пообіцяв Джо Байден.

Зараз підтримка важлива як ніколи, адже “Ізраїль стикається з безпрецедентними атаками з боку Ірану, а Україна – з постійними бомбардуваннями з боку Росії, які різко посилилися за останній місяць”.

Що передбачає законопроєкт про підтримку України від США

  • У ньому йдеться про те, що наша держава може отримати понад 60 мільярдів доларів. Понад 23 мільярди використають, щоб поповнити запаси американського озброєння.
  • А ще Україна може отримати ракети ATACMS – якщо Байден вирішить, що це не шкодить безпеці Сполучених Штатів.
  • 7,85 мільярда доларів Україна може отримати у вигляді кредитів до 30 вересня 2025 року.
  • Протягом 30 днів після ухвалення адміністрація має надати Конгресу звіт про всю зброю та пов’язане фінансування, яку США надали Україні з 24 лютого 2022 року. А протягом 60 днів – звіт про те, як здійснювався контроль за обліком зброї.
  • Крім того, протягом 45 днів Конгрес США має отримати від адміністрації Байдена “стратегію підтримки України”, яка повинна бути багаторічною та містити перелік “конкретних цілей”, які адміністрація прагне досягти.
CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved