ΥΠΑΜ Κύπρου: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση με την Τουρκία- Σε ύψιστη ετοιμότητα η Εθνική Φρουρά

ΥΠΑΜ Κύπρου: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση με την Τουρκία- Σε ύψιστη ετοιμότητα η Εθνική Φρουρά

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, την περίοδο που διανύει η χώρα αυτή τη στιγμή, όσον αφορά τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου,  αλλά και το πρόσφατο άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, ενώ υπογράμμισε ότι το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα. 

Ο κ. Πετρίδης, μετά το πέρας της άσκησης ΤΑΜΣ «ΙΡΙΣ 2021», τόνισε ότι η Τουρκία «καθίσταται ολοένα και περισσότερο επιθετική και απρόβλεπτη και εξυπακούεται ότι η Εθνική Φρουρά θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα». 

«Θέλω να συγχαρώ τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και όλο το προσωπικό που συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στη σημερινή εντυπωσιακή άσκηση, η οποία διεξήχθη κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος, γιατί διαπίστωσα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τον επαγγελματισμό και το ηθικό των στελεχών και οπλιτών μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς αποτελεί το σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος και συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας», ανέφερε ο υπουργός. 

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η συνεχής αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς σε όλους τους τομείς.

Ακολουθούμε πιστά το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να έχουμε μια σύγχρονη και ευέλικτη αποτρεπτική δύναμη για την ασφάλεια της πατρίδας μας.

Δεν μιλάμε πολύ αλλά εργαζόμαστε πολύ και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς να μιλάμε για το καλό της πατρίδας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρίδης. 

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved