Χρηματιστήριο: Νέο ρεκόρ για τη μετοχή της Titan – «Πιάνει» τα 2,2 δισ. ευρώ

Χρηματιστήριο: Νέο ρεκόρ για τη μετοχή της Titan – «Πιάνει» τα 2,2 δισ. ευρώ

Νέα υψηλά 5ετίας καταγράφει η μετοχή της Titan Cement, η οποία αναρριχάται στα 28 ευρώ για πρώτη φορά από το 2019, όταν και συντελέστηκε ο πλήρης μετασχηματισμός του Ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει άνοδο άνω του 3,3%, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώνει στα 28 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και τα 28,1 ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη και τη μεταβολή των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων, το σωρευτικό ράλι της περιόδου ξεπερνά πλέον το +7%, με την Titan Cement να «πρωταγωνιστεί» στην πορεία του Γενικού Δείκτη προς τα νέα υψηλά 13ετίας.

Η ανοδική κίνηση της μετοχής συνοδεύεται από ικανοποιητικό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι είχαν διακινηθεί 28.114 τεμάχια, συνολικής αξίας περίπου 800.000 ευρώ.

Ράλι +80% στο 12μηνο

Από τις αρχές του έτους, χωρίς να συνυπολογίσουμε τη σημερινή συνεδρίαση, η μεταβολή της Titan Cement ανέρχεται στο εντυπωσιακό +26%, ενώ τα σωρευτικά κέρδη στο τελευταίο 12μηνο υπερβαίνουν το +80%.

Αυτό έχει οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης στις παρυφές των 2,2 δισ. ευρώ, αποτελώντας την 14η πολυτιμότερη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στα μέσα Μαρτίου, η διοίκηση της Titan Cement είχε επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις για τις εύρωστες οικονομικές επιδόσεις του 2023, με τον τζίρο να αναρριχάται στα επίπεδα ρεκόρ των 2,5 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να εκτοξεύονται στα 268,7 εκατ. ευρώ (υπερδιπλάσια σε σχέση με το 2022).

Τα ισχυρά μεγέθη, όπως είναι εύλογο, έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες, με τη μετοχή -παρά τα υψηλά 5ετίας- να θεωρείται αρκετή ελκυστική, δεδομένου ότι ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E βρίσκεται μόλις στο 7,5x.

Οι τιμές – στόχοι

Σε πρόσφατη ανάλυσή της, η Optima Bank είχε τοποθετήσει τον πήχη για την Titan στα 33,9 ευρώ, ποντάροντας στην αγορά της Αμερικής, αλλά και στο σταθερό οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Από την πλευρά της, η Alpha Finance «βλέπει» την τιμή – στόχο της μετοχής στα 35,8 ευρώ, προεξοφλώντας αύξηση των EBITDA κατά 14% ετησίως την περίοδο 2022 – 2026.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved