Βούτσης στη Βουλή: Σας καλώ να υπερψηφίσουμε την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τον δανεισμό των κομμάτων

Βούτσης στη Βουλή: Σας καλώ να υπερψηφίσουμε την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τον δανεισμό των κομμάτων

Κάλεσμα προς τα κόμματα της Βουλής απηύθυνε ο Νίκος Βούτσης αναφορικά με την υπερψήφιση της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για να «σπάσει» η διαπλοκή κομμάτων – τραπεζών. «Η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει πως τα κόμματα χειρίζονται ή υπονομεύουν μέσω απλήρωτων δανείων την εθνική προσπάθεια για την οικονομία» είπε.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του αντεργατικού νομοσχεδίου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα του δανεισμού των κομμάτων. «Επιτρέψτε μου να επαναφέρω στη δημόσια συζήτηση το πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα της ρύθμισης, της διευθέτησης και αποπληρωμής των χρεών των κομμάτων του κοινοβουλίου που έχει ανακύψει και μάλιστα μέσα σε συνθήκες κρίσης» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν θα υποκαταστήσω τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία -που ήθελε να θέσει το ζήτημα αυτό και δεν ήρθε για να απαντήσει ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή- στην ανάπτυξη αυτής της ερώτησης. Θα επισημάνω βεβαίως ότι ήταν λάθος και πρόκληση ότι δεν δόθηκε η ευκαιρία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κοινολογήσει, να δημοσιοποιήσει αυτό το κορυφαίο ζήτημα γιατί αφορά εκατοντάδες εκατομμύρια».

Ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι θέτει το εν λόγω ζήτημα για να καλέσει όλα τα κόμματα και «βεβαίως και το κυβερνών κόμμα» να φέρουν στην Ολομέλεια και να υπερψηφίσουν όλοι μαζί την πρόταση νόμου που κατετέθη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή και άλλες προτάσεις ή προσεγγίσεις, εάν υπάρχουν από τα άλλα κόμματα».

«Έτσι, διαφανώς και βλέποντας προς το μέλλον, να γνωρίζει η κοινωνία που τώρα υφίσταται ό,τι υφίσταται -και όχι μόνο από τον πτωχευτικό αλλά και από τις δύο κρίσεις που έχουν οδηγήσει σε πολλαπλές φτωχοποιήσεις- το πώς τα πολιτικά κόμματα και δη τα κυβερνητικά χειρίζονται, διαχειρίζονται ή δεν χειρίζονται και υπονομεύουν τη γενικότερη εθνική προσπάθεια πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της οικονομίας μέσω των απλήρωτων δανείων» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved