Un serviciu de zbor exclusivist pentru bogații care vor să călătorească în avion cu câinii lor a fost lansat pe ruta Dubai-Londra

Un serviciu de zbor exclusivist pentru bogații care vor să călătorească în avion cu câinii lor a fost lansat pe ruta Dubai-Londra

O companie britanică a introdus un serviciu de zbor exclusivist pentru clienții care vor să călătorească cu animalele de companie. Acest lucru este posibil pe ruta Dubai – Londra, iar costul e de 8.166 de lire sterline, scrie The Guardian.

Astfel, pentru un cost de 8.166 de lire sterline clienții au putut să stea cu câinii în brațe, într-un mediu de lux și să bea șampanie în timp ce călătoreau de la aeroportul internațional Al Maktoum din Dubai, la Farnborough, cu un avion Gulfstream IV-SP.

Compania care oferă acest serviciu, K9 Jets, este condusă de un cuplu căsătorit, din Birmingham, care oferă servicii similare către destinații precum New Jersey, Los Angeles, Frankfurt, Paris și Lisabona.

Anunțând noua rută, Adam Golder, cofondatorul companiei, a declarat pentru AeroTime Hub: „K9 Jets consideră că animalele de companie merită să călătorească în confort și cu stil alături de stăpânii lor”. K9 a sărbătorit lansarea serviciului pe Instagram cu o fotografie în care o pasageră stă la o masă din lemn de nuc, cu un pahar de șampanie și zâmbește fericită alături de câinele ei, un golden retriever.

Un serviciu de zbor exclusivist pentru bogații care vor să călătorească în avion cu câinii lor a fost lansat pe ruta Dubai-Londra. FOTO: Facebook K9 Jets

Ecologiștii care fac parte din grupul Extinction Rebellion au criticat acest serviciu despre care spun că este excentric. În opinia lor, asta arată că oamenii foarte bogați își iubesc animalele, dar nu se pot conecta la realitatea dură generată de schimbările climatice. Purtătorul de cuvânt al organizației de climă, Todd Smith, fost pilot, a criticat serviciul lansat de K9Jets ca fiind ridicol și a pledat pentru un sistem de transport cu adevărat durabil pentru pasageri, nu pentru extinderea aeroporturile pe care sosesc curse private care oferă aceste servicii pentru super-bogați.

K9 Jets a replicat susținând că nu deține și nu operează aeronave, ci este doar  un „operator public de charter”. Adam Golder a subliniat că compania ia toate măsurile pentru a limita impactul asupra mediului și că lucrează cu experți în domeniul reducerii emisiilor de carbon.

 

Editor : G.M.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved