Τραμπ: «Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έστριψα τη σωστή στιγμή» – Η πρώτη συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Τραμπ: «Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έστριψα τη σωστή στιγμή» – Η πρώτη συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Τη στιγμή της απόπειρας δολοφονίας του περιέγραψε καθοδόν προς το Μιλγουόκι, για το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ μιλώντας στο Examiner την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο αποκάλυψε πώς στρέφοντας το κεφάλι του μακριά από το πλήθος για να κοιτάξει μια οθόνη προβολών μπορεί να του έσωσε τη ζωή στη συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια και πώς ήθελε να συνεχίσει να μιλάει αφού ο ένοπλος Τόμας Μάθιου Κρουκς τον χτύπησε στο δεξί αυτί.

«Πραγματικά δεν έπρεπε να είμαι εδώ»

«Δεν έπρεπε να είμαι εδώ», λέει περιγράφοντας την κίνηση που του γλίτωσε τη ζωή.

«Σάνια κοιτάζω μακριά από το πλήθος. Αν δεν το είχα κάνει εκείνη τη στιγμή, δεν θα μιλούσαμε σήμερα», ανέφερε στον δημοσιογράφο.

«Το πιο απίστευτο ήταν ότι έτυχε όχι μόνο να στρίψω, αλλά και να στρίψω την ακριβή στιγμή», είπε και συνέχισε, «αν κάνω μόνο μισή στροφή, χτυπάει το πίσω μέρος του εγκεφάλου. Στην άλλη μεριά θα περνούσε ακριβώς από το κρανίο μου. Και επειδή η ταμπέλα ήταν ψηλά, κοίταξα ψηλά. Οι πιθανότητες να κάνω μια τέλεια στροφή είναι πιθανώς το ένα δέκατο του ενός τοις εκατό, οπότε δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ».

«Το όλο ζήτημα ήταν ένα όγδοο της ίντσας. Το ότι έστριψα ακριβώς σε εκείνο το δευτερόλεπτο, όπου αυτός δεν θα σταματούσε τον πυροβολισμό, είναι εκπληκτικό. Πραγματικά δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ», είπε.

Αναφερόμενος στη γροθιά που έκανε μόλις σηκώθηκε από τη σκηνή, είπε, ότι ήθελε οι θαυμαστές του να ξέρουν ότι είναι εντάξει «και ότι η Αμερική συνεχίζει, εμείς προχωράμε, ότι είμαστε δυνατοί».

«Η ενέργεια των ανθρώπων εκεί εκείνη τη στιγμή, απλώς στέκονταν εκεί. Είναι δύσκολο να περιγράψω πώς ήταν αυτό, αλλά ήξερα ότι ο κόσμος κοιτούσε. Ήξερα ότι η ιστορία θα το κρίνει αυτό και ήξερα ότι έπρεπε να τους ενημερώσω ότι είμαστε καλά», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ τόνισε πως όσα συνέβησαν στην Πενσυλβάνια αλλάζουν την προεκλογική του εκστρατεία. Ανέφερε, πως αναγκάστηκε να αλλάξει την ομιλία του στο συνέδριο, την οποία χαρακτήρισε ως επιθετική.

«Είχα μία πολύ επιθετική ομιλία, αλλά την πέταξα. Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ κακό αν ξεκινούσα να λέω πόσο κακοί και διεφθαρμένοι είναι όλοι, ακόμα και αν είναι αλήθεια. Αν δεν είχε συμβεί η απόπειρα δολοφονίας θα είχα μια ομιλία που θα ήταν πολύ σκληρή. Τώρα θα έχω μια ομιλία που θα είναι πιο ενωτική».

Το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων θα διεξαχθεί στην πολιτεία Ουισκόνσιν από σήμερα Δευτέρα ως και την Πέμπτη 18η Ιουλίου και προεξοφλείται ήδη πως θα αποτελέσει εκδήλωση εκθείασης του κ. Τραμπ, μετά την επίθεση κατά της ζωής του 78χρονου πρώην προέδρου στην Πενσιλβάνια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί αυτί, να χάσει τη ζωή του παριστάμενος υποστηρικτής του και να τραυματιστούν άλλοι.

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Δοκιμασία» για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved