Τώρα θυμήθηκαν να ελέγξουν το καθεστώς εργασίας του «Παλαιοχριστιανού» – «Δεν πάω σχολείο, βόσκω τα γίδια» λέει ο 15χρονος γιος του

Τώρα θυμήθηκαν να ελέγξουν το καθεστώς εργασίας του «Παλαιοχριστιανού» – «Δεν πάω σχολείο, βόσκω τα γίδια» λέει ο 15χρονος γιος του

Αίσθηση προκαλούν τα όσα έρχονται στο φως για τον 45χρονο πατέρα της οικογένειας που ζει σαν τους πρωτόγονους σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία, με τα παιδιά να είναι αποκομμένα από το σχολείο και την κοινωνία, την ώρα μάλιστα που ο αυτοαποκαλούμενος «Παλαιοχριστιανός» βρέθηκε… εργαζόμενος εξ αποστάσεως στον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου!

Κι ενώ το τοπίο παραμένει θολό για το πώς εργαζόταν… από το λαγούμι ο 45χρονος  ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε στη Βουλή ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το καθεστώς εργασίας του:

«Η κυβέρνηση φροντίζει έτσι ώστε να εποπτεύεται ο τομέας του ανθρώπινου δυναμικού αυστηρά και γι’ αυτό δράττομαι της ευκαιρίας να ανακοινώσω ότι έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από την Κόρινθο που είναι στη δημοσιότητα όπως ξέρετε για να δούμε ακριβώς τι συνέβη με την περίπτωση αυτού του υπαλλήλου, που υπηρετεί με ποιο καθεστώς, τι ακριβώς συμβαίνει αναλυτικά. Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν αναλυτικό έλεγχο», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Ερέτριας – Αμαρύνθου σε δηλώσεις του στον ANT1 ανέφερε ότι ο 45χρονος εργαζόταν από απόσταση: «Έκανε δουλειά εξ αποστάσεως, το 2020 έγινε μετάταξη για λόγους υγείας και παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως» είπε και πρόσθεσε ότι έχει στείλει επιστολή στον 45χρονο που παραμένει άφαντος.

«Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς» λέει ο 15χρονος γιος

Παράλληλα, συγκλονίζουν τα λόγια του 15χρονου γιου της οικογένειας, ο οποίος έχει εγκαταλείψει το σχολείο και ασχολείται με τα πρόβατα, αποκομμένος από τον πολιτισμό μαζί με τα αδέρφια του.

«Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν άσχετος. Για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς» αναφέρει το παιδί στο Live News, που ζει χωρίς ρεύμα και νερό μέσα στο λαγούμι. «Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί» αναφέρει και προσθέτει ότι η καθημερινή του ενασχόληση είναι το κοπάδι με τα γίδια.

Σημειώνεται ότι ο 15χρονος μεταφέρθηκε με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο «Παίδων» και θα παραμείνει εκεί μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved