Τιτανικός: Πουλήθηκε σε δημοπρασία η διάσημη «σανίδα» – Το αστρονομικό ποσό

Τιτανικός: Πουλήθηκε σε δημοπρασία η διάσημη «σανίδα» – Το αστρονομικό ποσό

Ακόμα και μετά από 27 χρόνια από όταν κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία Τιτανικός, πολλοί επιμένουν στο ότι ο Τζακ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) θα μπορούσε να είχε σωθεί, εάν η Ρόουζ (Κέιτ Γουίνσλετ) του είχε κάνει λίγο χώρο πάνω στο κομμάτι ξύλου, το οποίο έσωσε την ίδια από τα κρύα νερά του Ατλαντικού μετά το ναυάγιο.

Η εν λόγω πόρτα, που έγινε η αιτία μεγάλου διχασμού για τους φαν και μη της ταινίας, πουλήθηκε τώρα σε δημοπρασία έναντι 718.750 δολαρίων και ο νέος ιδιοκτήτης της θα μπορούσε τώρα αν θέλει να ελέγξει αν τελικά το κομμάτι ξύλου θα άντεχε και τα δύο άτομα.

Για την ιστορία, το αντικείμενο αυτό είναι στην πραγματικότητα «μέρος του πλαισίου της πόρτας ακριβώς πάνω από την είσοδο του σαλονιού πρώτης κατηγορίας του πλοίου, σύμφωνα με τη δημοπρασία.

Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στον ιστότοπο της Heritage Auctions αναφέρουν ότι η πλάκα από ξύλο «βασίζεται στο πιο διάσημο πλήρες κομμάτι συντριμμιών που διασώθηκε από» την πραγματική βύθιση του Τιτανικού τον Απρίλιο του 1912.

Σημειώνεται, ότι η διάσημη σανίδα δεν ήταν το μοναδικό σκηνικό από την ταινία Τιτανικός του Τζέιμς Κάμερον που διατέθηκε στη δημοπρασία.

Μεταξύ άλλων, ένα να πρωτότυπο του ίδιου κομματιού ξύλου πωλήθηκε για 125.000 δολάρια, ενώ το φόρεμα της Γουίνσλετ, το οποίο η 48χρονη σήμερα ηθοποιός εμφανίζεται να φοράει στην τελευταία σκηνή του Τιτανικού, πωλήθηκε για 118.750 δολάρια.

Άλλα κινηματογραφικά εκθέματα που πωλήθηκαν στη δημοπρασία περιελάμβαναν το μαστίγιο του Χάρισον Φορντ από τον Indiana Jones του 1984 και το Temple of Doom, το τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία Λάμψη της δεκαετίας του 1980.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: Φοβούνται αλλοίωση των στοιχείων για να βγει λάδι ο ΟΣΕ

Έγκλημα Τέμπη: Οργή των συγγενών για το πόρισμα – Οι βουλευτές της ΝΔ δολοφονούν τις ψυχές μας

Έγκλημα Τέμπη: Η διαμαρτυρία της Ευδοκίας στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Λάρισα: «Η κόρη μου ήταν σημαιοφόρος σ’ αυτό το δρόμο, τώρα κλαίω για Δικαιοσύνη» – Συγκλονίζει η μητέρα θύματος των Τεμπών

Συναγερμός στην Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge – Έπεσε επάνω της φορτηγό πλοίο

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το ντόμινο της μεγάλης χειραγώγησης

Βουλή: Οριστικό «μπάζωμα» των ευθυνών Καραμανλή – Οι πρωτεργάτες της συγκάλυψης

Κύρτσος: Οι φωτογραφίες δείχνουν ευθύνες Μητσοτάκη-Κεραμέως για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved