Πούτιν: «Οι πολίτες μας στο Ντονέτσκ, στην Ζαπορίζια και στην Χερσώνα είναι ήρωες – Σύντομα θα είναι ελεύθεροι»

Πούτιν: «Οι πολίτες μας στο Ντονέτσκ, στην Ζαπορίζια και στην Χερσώνα είναι ήρωες – Σύντομα θα είναι ελεύθεροι»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με δηλώσεις του για πρώτη φορά απευθύνθηκε στους ρωσόφωνους κατοίκους, στο Ντονέτσκ, στην Ζαπορίζια και στην Χερσώνα, τους χαρακτήρισε ήρωες για όσα υπομένουν από τους Ουκρανούς και του ζήτησε να κάνουν υπομονή γιατί θα τους απελευθερώσει σύντομα!

Πρώτη φορά ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε προσωπικά στους ρωσόφωνους κατοίκους και τους έδωσε μία τόσο μεγάλη υπόσχεση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι απευθύνεται σε πολίτες μιας άλλης χώρας (έχουν ουκρανική υπηκοότητα) και τους εγγυάται την απελευθέρωσή τους!

Αυτό σημαίνει ότι η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα τελειώσει μόνο όταν απελευθερωθούν όλα τα εδάφη με ρωσόφωνους πληθυσμούς.

Δηλαδή τα υπόλοιπα τμήματα της περιφέρειας του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια, του Χάρκοβο και της Χερσώνας και όποιας άλλης περιοχής έχει ρωσόφωνο πληθυσμό.

Όπως είπε, γνωρίζει ότι οι ρωσόφωνοι πολίτες σε αυτές περιοχές έχουν υποστεί διωγμούς και βασανισμούς, αλλά σύντομα θα απελευθερωθούν.

Με τις δηλώσεις αυτές ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ποιος είναι ο αντικειμενικός στόχος της Μόσχας και ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι αυτός να εκπληρωθεί.

Είναι σαφές πως τουλάχιστον για αυτή τη στιγμή η Οδησσός μπαίνει σε δεύτερη μοίρα παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα μεγάλο «αγκάθι», στρατηγικά και τακτικά για τις ρωσικές δυνάμεις και ιδιαίτερα για το ρωσικό Ναυτικό.

Η εκκαθάριση θα γίνει στις περιοχές που οι Ρώσοι διαθέτουν πλέον σημαντικό χερσαίο υπόβαθρο το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με κανέναν τρόπο και παρά τις ενισχύσεις που στέλνουν οι δυτικές χώρες στους Ουκρανούς.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε πως ο πόλεμος θα τελειώσει το 2026.

Αυτό σημαίνει ότι το ρωσικό Γενικό Επιτελείο θεωρεί πως χρειάζονται ακόμα δύο χρόνια πολέμου για να πετύχει τους στόχους που περιέγραψε ο ρώσος πρόεδρος.

«Θα απελευθερώσουμε τα εδάφη μας στην “Νοβορωσία”.

Οι πολίτες μας στο Ντονέτσκ, την Ζαπορίζια και την Χερσώνα είναι ήρωες.

Δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε αυτά που υπομένουν από το 2014. Αλλά σύντομα θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι σίγουρο».

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved