ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΟΥΛΗ; ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΓΡ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ – ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ.ΜΠΟΥΡΑ – “ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΠ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PREDATOR” – ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΟΥΛΗ; ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΓΡ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ – ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ.ΜΠΟΥΡΑ – “ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΠ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PREDATOR” – ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

H Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συνεδριάζει αυτή την ώρα κεκλεισμένων των θυρών, για τις παρακολουθήσεις.

Μετά τον  Κώστα Τζαβάρα τον οποίο και «παραίτησε» πριν τρεις ημέρες, σήμερα ελάχιστα λεπτά πριν την κρίσιμη συνεδρίαση για το σκάνδαλο-κακούργημα των υποκλοπών, ο Κ.Μητσοτάκης έθεσε εκτός της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ακόμα δυο «γαλάζιους» βουλευτές .


Πρόκειται για τους  Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Ανδρέα Κουτσούμπα, που σύμφωνα με τη ΝΔ απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι ο γαλάζιος Ανδρέας Κουτσούμπας είχε ταχθεί κατά της επίκλησης του απορρήτου για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας, στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας είχε δηλώσει ότι: «Είμαι κι εγώ από αυτούς που θα ήθελα, πολύ περισσότερο λόγω της ιδιότητας να το μάθω και εγώ» είπε για τους λόγους της παρακολούθησης Ανδρουλάκη σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Τη θέση τους θα πάρουν οι βουλευτές Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σημειώνεται ότι σήμερα προσκλήθηκαν από την Επιτροπή για να καταθέσουν οι Ταλ Ντίλιαν, ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, και οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος που συνδέονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa, οι οποίοι και δεν εμφανίστηκαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Φέλιξ Μπίτζιος δήλωσε στις 23/11 στην Επιτροπή ότι βρίσκεται στο Μιλάνο και μπορεί να απαντήσει γραπτώς σε ερωτήσεις, οι οποίες θα διαβιβαστούν στο προξενείο.

Ανάλογα έπραξε και ο Γιάννης Λαβράνος, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο και επιθυμεί -όπως ενημέρωσε στις 25/11- κι εκείνος με τη σειρά του να ακολουθήσει την ασφαλή οδό της εξ αποστάσεως κατάθεσης στην Επιτροπή.

Ως προς τον Ταλ Ντίλιαν, ο Ισραηλινός απαξίωσε πλήρως την κλήση του για εξέταση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με το προεδρείο να ενημερώνει το Σώμα πως ουδείς γνωρίζει πού βρίσκεται ο πρώην αξιωματούχος της επίλεκτης ομάδας κυβερνοασφάλειας του ισραηλινού στρατού.

Τούτων δοθέντων, η συνεδρίαση θα περιοριστεί στην ακρόαση του πρωταγωνιστή του σκανδάλου των υποκλοπών, ανιψιού του πρωθυπουργού και πρώην γενικού γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει πρόταση σχετικά με νέα κλήση και εφόσον δεν προσέλθουν θα τεθεί θέμα προσαγωγής.

Ομολογία Μπούρα: Αφορά την ΕΥΠ η διαδικασία για το Predator! Κατέρρευσε στην Επιτροπή Θεσμών η γραμμή Γεραπετρίτη

Ομολογία ενοχής από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάση Μπούρα, ο οποίος δήλωσε ότι η συνεδρίαση για το Predator αφορά την… ΕΥΠ. Ως τώρα όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν ότι η ΕΥΠ δεν έχει σχέση με το Predator, πως λοιπόν αφορά την ΕΥΠ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή ο πρόεδρος Θ. Μπούρας όταν ρωτήθηκε γιατί είναι μυστική η συζήτηση, απάντησε ότι είναι μυστική η διαδικασία γιατί αφορά την ΕΥΠ. Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Χάρη Καστανίδη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος παρατήρησε ότι αυτό συνιστά ομολογία της κυβερνητικής πλευράς ότι οι Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν έχουν σχέση με την ΕΥΠ, κάτι που είναι αντίθετο με όσα μέχρι σήμερα υποστήριζε η κυβέρνηση.

Παρακολουθήσεις: Θερμό επεισόδιο Μαρκόπουλου – Πολάκη στην Επιτροπή της Βουλής – «Βούλωσέ το»

Ένταση επικράτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο και τον Παύλο Πολάκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιροπής της Βουλής για τις παρακολουθήσεις.

Ο γαλάζιος βουλευτής, Δημήτρης Μαρκόπουλος φέρεται να κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προβαίνει σε διαρροές προς τους δημοσιογράφους, παραβιάζοντας την μυστικότητα της συνεδρίασης της Επιτροπής της Βουλής για τις παρακολουθήσεις.

Αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μία επίθεση προσωπική από τον κ. Πολάκη, που φέρεται, μεταξύ άλλων, να του φώναξε «βούλωσέ το»!

Υπήρξε παρέμβαση της έδρας ανακαλώντας στην τάξη τον Πολάκη.

Μετά από μία έντονη συζήτηση και αντιπαράθεση, το θέμα της βίαιης προσαγωγής των τριών επιχειρηματιών Μπίτζιου, Λαβράνου, Ντίλιαν στην Επιτροπή έχει τεθεί σε ψηφοφορία.

Οι βουλευτές της ΝΔ φέρεται να υποστηρίζουν πως η Επιτροπή έχει καλέσει σε ακροάσεις τα τρία αυτά πρόσωπα και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση περί λειτουργίας της με την διαδικασία «της διερεύνησης της υπόθεσης με την μορφή συλλογής πληροφοριών και εγγράφων και την εξουσία κλήσης και εξέτασης προσώπων με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων 146 και 147 του ΚτΒ» ως εξεταστική δηλαδή επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο….

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved