Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με πυραύλους και drones.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται εκτίμηση της κατάστασης που βρίσκεται σε εξέλιξη βάσει ενημέρωσης από συμμαχικές δυνάμεις αλλά και από ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ενημέρωση από τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού που πλέει στον Κόλπο του Άντεν (στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ»)αλλά και από τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» που βρίσκεται ανοιχτά του Λιβάνου (στο πλαίσιο της επιχείρησης «UNIFIL» του ΟΗΕ).

Η Αθήνα βρίσκεται σ επικοινωνία, επίσης, και με την πυροβολαρχία των Ελληνικών Patriot που βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία και τους στρατιωτικούς ακολούθους σε όλες τις χώρες της περιοχής.

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ στις 18:00

Στις 18:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτο ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «στις 18:00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ)».

Εσπευσμένα στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, ο Νίκος Δένδιας

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, επιστρέφει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και δε θα παραστεί στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved