Αιματοκύλισμα στη Μόσχα: Οι ένοπλοι πέρασαν από την Τουρκία – Δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους

Αιματοκύλισμα στη Μόσχα: Οι ένοπλοι πέρασαν από την Τουρκία – Δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους

Νέα αποκάλυψη για τους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στη Μόσχα έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας από Τούρκο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφάλειας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, λίγο μετά τις 20:00 (τοπική ώρα), ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν στον κατάμεστο συναυλιακό χώρο, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει συναυλία ροκ συγκροτήματος.

Έκτοτε ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την πολύνεκρη επίθεση που στοίχησε τη ζωή σε 137 άτομα ενώ και δεκάδες ακόμη σοβαρά τραυματίες.

(Sergei Vedyashkin/Moscow News Agency/REUTERS)

Το πέρασμα από την Τουρκία

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, οι ένοπλοι από το Τατζικιστάν είχαν περάσει για μικρό χρονικό διάστημα από την Τουρκία, προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους στη Ρωσία, όμως η ριζοσπαστικοποίησή τους δεν συνέβη εκεί.

«Δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους»

Ο ίδιος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να μην κατονομαστεί, είπε ότι δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους, κάτι που σημαίνει ότι μπορούσαν να ταξιδέψουν ελεύθερα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας. Οι δράστες, πρόσθεσε, ζούσαν στη Μόσχα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

REUTERS/Maxim Shemetov

Έφυγαν από την Τουρκία για τη Μόσχα με την ίδια πτήση

Δύο από τους δράστες έφυγαν από την Τουρκία για τη Μόσχα με την ίδια πτήση, στις 2 Μαρτίου 2024.

Περισσότεροι από 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτήν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved