Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 2 ευρώ στην Eurobank, η έκπληξη (;) στην Epsilon και ο άγνωστος Χ στην ΤΕΝΕΡΓ

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 2 ευρώ στην Eurobank, η έκπληξη (;) στην Epsilon και ο άγνωστος Χ στην ΤΕΝΕΡΓ

Υψηλά 8,5 ετών: Άνω των 2,00 ευρώ, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2015, φιγουράρει πλέον η μετοχή της Eurobank, η οποία αξίζει σχεδόν 7,5 δισ. ευρώ, κατέχοντας τη δεύτερη θέση στη λίστα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χ.Α. Από τις αρχές του έτους, δε, η μεταβολή της τράπεζας ξεπερνά το +25%, με το επόμενο μεγάλο στοίχημα να αφορά το ύψος του φετινού μερίσματος.

Ρεκόρ: Νέα ιστορικά υψηλά «πιάνει» η μετοχή της Optima Bank, η οποία έχει αισίως φθάσει στα 10,6 ευρώ, καταγράφοντας ένα ράλι άνω του +36% από τις αρχές του 2024. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συνολική μεταβολή από την ημέρα έναρξης της διαπραγμάτευσης να αγγίζει το +50%, με τη χρηματιστηριακή αξία να υπολογίζεται κοντά στα 800 εκατ. ευρώ.

Στα 10 ευρώ: Στο ορόσημο των 10 ευρώ επιστρέφει η μετοχή της Epsilon Net, η οποία σβήνει όλες τις απώλειες του προηγούμενου ημερολογιακού μήνα. Μάλιστα, η χθεσινή άνοδος στο Χ.Α. (+5%) ήταν η μεγαλύτερη από τις 20 Φεβρουαρίου. Πολλοί συνδέουν αυτό το «ξεπέταγμα» με τη σημερινή ετήσια ενημέρωση της διοίκησης, από την οποία περιμένουν ορισμένες ευχάριστες ειδήσεις.

Μέρισμα: Τη διανομή μερίσματος για το 2024 επιβεβαίωσε η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία στις 30 Απριλίου πρόκειται να δημοσιεύσει τα οικονομικά μεγέθη της προηγούμενης χρήσης. Από την πλευρά της, η Τέρνα Ενεργειακή επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για τη διανομή μερίσματος, κάτι το οποίο φυσικά σχετίζεται με τις εξελίξεις για την πιθανή πώληση του πλειοψηφικού πακέτου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved