Και δεύτερο κύμα επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ με δεκάδες πυραύλους Land attack κρουζ και βαλλιστικούς – Ακολουθεί τρίτο κύμα

Και δεύτερο κύμα επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ με δεκάδες πυραύλους Land attack κρουζ και βαλλιστικούς – Ακολουθεί τρίτο κύμα

Το Ιράν για πρώτη φορά στην Ιστορία του επιτέθηκε στο Ισραήλ με δύο κύματα επιθέσεων μέχρι στιγμής: Το πρώτο κύμα αποτελείται από drones καμικάζι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται δεύτερο κύμα επίθεσης με πυραύλους κρουζ Land attack.

Οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι αναμένεται και τρίτο κύμα πυραυλικής επίθεσης από τους Χούθι, Χεζμπολάχ και άλλες σιιτικές ομάδες.

Σκοπός του Ιράν, είναι όλες αυτές οι επιθέσεις να συγχρονιστούν.

Τα αργά κινούμενα drones θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποσπάσουν την προσοχή της ισραηλινής άμυνας.

Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες drones στο Ισραήλ, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στις 02:00 απόψε, δηλαδή σε 2:30 ώρες. Ο IDF θα επιδιώξει να αναχαιτίσει όσο το δυνατόν περισσότερα drones εκτός του ισραηλινού εναέριου χώρου με τη βοήθεια των ΗΠΑ και άλλων εταίρων.

Η αεράμυνα της Ιορδανίας είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή αεροσκάφος που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της δήλωσαν στο Reuters δύο περιφερειακές πηγές ασφαλείας

Οι Ιρανοί Φρουροί επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους επίσημα την εκτόξευση «δεκάδων πυραύλων και drones» εναντίον ισραηλινών στόχων ως αντίποινα για την πρόσφατη ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό.

Δείτε βίντεο

Πρώτη ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ στην Ιστορία

Σύμφωνα με αναφορές Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων, η Τεχεράνη έχει εξαπολύσει επιθέσεις με τουλάχιστον 50 drones τα οποία αναμένεται να φτάσουν εντός των επόμενων, περίπου οκτώ, ωρών στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, από την πλευρά του, ότι δεκάδες drone κατευθύνονται προς το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι ο IDF βρίσκεται σε θέση απόλυτης ετοιμότητας. Τα ιρανικά μέσα σημειώνουν, πάντως, ότι πρόκειται για μια τεράστια επίθεση κατά του Ισραήλ.

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων, όπως μεταδίδεται, θα προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στο Ισραήλ.

Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV μετέδωσε ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ.

Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drone φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.

Λόγω του πολεμικού κλίματος, το Ισραήλ δρομολογεί το κλείσιμο του εναέριου χώρου του κάτι που τόσο το Ιράν όσο και η Ιορδανία και το Ιράκ το έχουν πράξει.

Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά σχεδιαζόμενη επίθεση» εναντίον του από το Ιράν και τους συμμάχους της Τεχεράνης στην περιοχή, δήλωσε ο Iσραηλινός υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, χωρίς να δώσει στοιχεία για την απειλή.

Στην ανακοίνωσή του ο Γκάλαντ δηλώνει ότι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαταγές που ενδεχομένως θα δοθούν από την Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας του ισραηλινού στρατού (Homefront Command), η οποία εντοπίζει εισερχόμενους πυραύλους ή από αέρος απειλές κατά της χώρας ώστε να ειδοποιηθεί ο πληθυσμός και να σπεύσει στα καταφύγια.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε την ματαίωση όλων των σχολικών εκδρομών και εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες και δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Ανακοινώνοντας τα μέτρα από τηλεοράσεως, ο Χαγκάρι δήλωσε ότι δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται στο αέρα στο πλαίσιο της κατάστασης συναγερμού.

Διάγγελμα Νετανιάχου: Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε διάγγελμα πριν από λίγη ώρα τόνισε:

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν.

Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί, είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, ο Ισραηλινός Στρατός είναι ισχυρός, το κοινό είναι ισχυρό. Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών.

Καθιέρωσα μια ξεκάθαρη αρχή – όποιος μας πληγώνει, εμείς τον πληγώνουμε. Θα αμυνθούμε από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Ξέρω ότι και εσείς οι πολίτες του Ισραήλ διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Μαζί θα σταθούμε και με τη βοήθεια του Θεού – μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας».

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved