Κ. Χατζηδάκης: Το βίντεο στο TikTok για τη μείωση προμηθειών στις συναλλαγές με POS και τα «backstage» στιγμιότυπα

Κ. Χατζηδάκης: Το βίντεο στο TikTok για τη μείωση προμηθειών στις συναλλαγές με POS και τα «backstage» στιγμιότυπα

Βίντεο στο TikTok για την νομοθετική ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση και η οποία προβλέπει «ψαλίδι» 50% στις προμήθειες για συναλλαγές έως 10 ευρώ μέσω POS ανήρτησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Νομοθετούμε -και θα το κάνουμε αμέσως- τη μείωση κατά 50% των προμηθειών μέσω POS για επιχειρήσεις (ταξί, περίπτερα κτλ) που κάνουν συναλλαγές βασικά μέχρι 10 ευρώ. ‘Μα φτάνει αυτό;’ λένε ορισμένοι. Ε, όπως και να το μετρήσουμε, είναι ένα βήμα μπροστά» αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης και προσθέτει:

«Και δεν είναι μόνο του. Γιατί αυτή η πρωτοβουλία θα λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, με βάση το οποίο οι επιχειρήσεις δίνουν πολύ πολύ μικρότερες προμήθειες σε σχέση με αυτές που καταβάλλουν μέσω των POS. Και το ένα και το άλλο έχουν προχωρήσει μ’ αυτήν εδώ την κυβέρνηση. Βάλτε όποια ταμπέλα θέλετε. Εγώ ξέρω ότι είναι δυο πολύ θετικές πρωτοβουλίες».

@kostis_hatzidakis

Νομοθετούμε αμέσως τη μείωση κατά 50% των προμηθειών μέσω POS για επιχειρήσεις που κάνουν συναλλαγές βασικά μέχρι 10 ευρώ. Η πρωτοβουλία αυτή λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, το οποίο σημαίνει μηδενικές χρεώσεις για τους πολίτες και πολύ χαμηλότερες προμήθειες για τους επαγγελματίες. Και οι δυο αυτές πολύ θετικές πρωτοβουλίες έχουν προχωρήσει με αυτή την κυβέρνηση! #tiktokgreece #fypgreece #ellada #greece #politiki #neadimokratia

♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

Το βίντεο περιλαμβάνει και «backstage» στιγμιότυπα, με τον κ. Χατζηδάκη να ακούγεται να λέει: «Δεν σβήνεις κι αυτό το φως από πάνω μου, μήπως είναι… Πες τους, ρε παιδάκι μου, μην με βασανίζουν».

Συναλλαγές με POS: Πώς θα μειωθούν οι προμήθειες – Ποιους αφορά το μέτρο

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved