Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα υψηλά 14 μηνών στα ΕΛΠΕ και οι νέες μετοχικές αλλαγές στην Q&R

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα υψηλά 14 μηνών στα ΕΛΠΕ και οι νέες μετοχικές αλλαγές στην Q&R

«Buy»: Στα 14,5 ευρώ αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Sarantis η Eurobank Equities, δίνοντας σύσταση «buy». Σύμφωνα με τον αναλυτή, τα οργανικά EBIT θα βελτιωθούν κατά 12% την περίοδο 2024 – 2028, φθάνοντας έως τα 76 – 77 εκατ. ευρώ, δηλαδή διπλάσια των επιπέδων του 2020. Στο ταμπλό, τώρα, η μετοχή καταγράφει ράλι άνω του 31% από τις αρχές του 2024, με την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά τα 735 εκατ. ευρώ.

Ράλι 17%: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2023 βρίσκεται η μετοχή της Helleniq Energy, η οποία συνεχίζει την ανοδική πορεία των τελευταίων συνεδριάσεων. Μέσα στο τρέχον έτος, η μεταβολή της εισηγμένης αγγίζει το +17%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξίας να φλερτάρει τα 2,6 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας την αντίστοιχη του «Ελ. Βενιζέλος» κατά 16 εκατ. ευρώ.

Άλμα: Από την καλύτερη συνεδρίαση της τελευταίας 3ετίας (+7%) προέρχεται η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, η οποία βρίσκεται πλέον στα 5,9 ευρώ, βάζοντας «φρένο» στην πολύμηνη κατηφόρα, η οποία έφθασε έως τα 5,3 ευρώ. Παρά το άλμα, βέβαια, η απόσταση από τα υψηλά των 8,9 ευρώ παραμένει μεγάλη, με την εισηγμένη να καλείται να δώσει «μάχη», προκειμένου να διατηρηθεί στην υψηλή κεφαλαιοποίηση εν όψει της αναδιάρθρωσης του Απριλίου.

Πακέτο 5%: Συνεχίζονται οι μετοχικές αλλαγές στην Q&R, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση «πέρασε» mega-πακέτο αξίας 1,1 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορούσε 1,37 εκατ. μετοχές (>5%). Η συναλλαγή έγινε στο 0,87 ευρώ/μετοχή, δηλαδή με σημαντικό discount (τρέχουσα τιμή 1,08 ευρώ). Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Σοφία Σωτηράκου απέκτησε το 32% των μετοχών, αποτελώντας τη νέα βασικό μέτοχο της εισηγμένης.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved