Πύρινος εφιάλτης στο Σοφικό Κορινθίας: Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Πύρινος εφιάλτης στο Σοφικό Κορινθίας: Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας. Στο νοσοκομείο έχουν διακομιστεί τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο διακομίστηκε εποχικός Πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που μαίνεται στο πευκόδασος του Σοφικού, εγκλωβίστηκε τόσο εκείνος όσο και συνάδελφοι του από τις φλόγες. Ακόμα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν τραυματιστεί ακόμα δύο άτομα. Πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για έναν αξιωματικό, έναν υπαξιωματικό κι έναν εθελοντή πυροσβέστη.

Συγκεκριμένα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σωθούν ωστόσο ένας εποχικός μεταφέρθηκε από εθελοντές στο Νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά εγκαύματα. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το όχημά τους προκαλώντας φθορές σύμφωνα με το Korinthostv.gr.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι η φωτιά που μαίνεται στο Σοφικό Κορινθίας. Κατά πληροφορίες, δεν απειλείται επίσης η κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή του Σοφικού.

«Η φωτιά ξεκίνησε από το δρόμο, πέρασε από ελαιώνα και μπήκε στο δάσος. Καίει μεγάλες εκτάσεις καλλιεργιών, ελιές, πεύκα. Επιχειρούν εναέρια μέσα, όλοι είναι παρόντες. Η φωτιά πηγαίνει προς Επίδαυρο, καθώς έχει αέρα» αναφέρουν άτομα, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή που μαίνεται η φωτιά και συνδράμουν στην κατάσβεση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες πλέον έχουν ενισχυθεί περαιτέρω. Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν 4 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά εναέρια μέσα, συγκεκριμένα τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Επιπλέον συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω της πυρκαγιάς, πραγματοποιείται διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Ήχησε το 112

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους του Σοφικού να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφικού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11:30 της 17ης Ιουλίου και καίει δασική έκταση.

Φωτογραφία: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Φωτογραφία: Πυρκαγιά Ενημέρωση
CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved