Trump ceartă Europa pentru că nu ajută mai mult Ucraina: SUA au trimis deja peste 100 de miliarde de dolari

Trump ceartă Europa pentru că nu ajută mai mult Ucraina: SUA au trimis deja peste 100 de miliarde de dolari

Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a afirmat joi că SUA a ajutat Ucraina mai mult decât Europa și îi cere să se „mişte” şi să elibereze mai multe fonduri pentru țara invadată de Vladimir Putin, informează AFP, potrivit Agerpres. 

„Cum se face că Statele Unite au angajat peste 100 de miliarde de dolari în războiul din Ucraina, mai mult decât Europa, în timp ce ne desparte un ocean!”, a exclamat el pe reţeaua sa, TruthSocial.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Statele Unite ale Americii sunt principalul susţinător militar al Kievului, iar Congresul examinează în prezent un nou pachet de 61 de miliarde de dolari destinat Ucrainei, contestat aprig de aleşii republicani cei mai apropiaţi de Donald Trump.

Fără a se opune direct, fostul preşedinte a estimat în ultimele zile că SUA trebuie să „înceteze să mai dea bani fără să spere ca ei să fie rambursaţi”. „De ce Europa nu dă mai mulţi bani pentru a ajuta Ucraina?”, a scris joi republicanul într-o postare pe reţeaua sa, lansând următorul îndemn, scris cu majuscule:„Mişcă-te, Europa!”.

Donald Trump a discutat chestiunea cu preşedintele polonez Andrzej Duda şi cu ministrul britanic de externe David Cameron, care l-au vizitat în ultimele zile.

Miliardarul republican a creat deja panică în Europa în luna februarie, când a ameninţat că nu va mai garanta protecţia ţărilor NATO împotriva Rusiei dacă acestea nu îşi plătesc partea.

Potrivit institutului german de cercetare Kiel, totalul ajutorului european pentru Ucraina depăşeşte ajutorul american în sumele angajate.

Editor : C.L.B.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved