ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Η ΜΕΛΟΝΙ – “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ Η ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ” – ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΝΘΕΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Η ΜΕΛΟΝΙ – “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ Η ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ” – ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΝΘΕΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Η Τζόρτζια Μελόνι αποδοκίμασε την παρένθετη μητρότητα με σκληρούς όρους, υποστηρίζοντας νομοσχέδιο που θα την καταστήσει «οικουμενικό αδίκημα», απηχώντας και τις θέσεις του Βατικανού για το θέμα.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η παρένθετη μητρότητα είναι μια απάνθρωπη πρακτική. Τα παιδιά δεν είναι εμπόρευμα που πωλείται στα μαγαζιά», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέδριο. «Υποστηρίζω το νομοσχέδιο που την κάνει οικουμενικό έγκλημα. Ελπίζω να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατό», συμπλήρωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Η παρένθετη μητρότητα είναι ήδη παράνομη στην Ιταλία. Όμως, με το νομοσχέδιο που παρουσίασε το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, θα είναι δυνατό να ασκηθούν διώξεις εναντίον Ιταλών οι οποίοι βρίσκουν παρένθετες μητέρες σε άλλες χώρες, όπου είναι νόμιμη αυτή η πρακτική.

Το νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στη Γερουσία, προβλέπει πρόστιμα έως ένα εκατομμύριο ευρώ και διετή ποινή φυλάκισης για όσους εμπλέκονται σε υπόθεση παρένθετης μητρότητας, σύμφωνα με το ANSA.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επικρίνει επανειλημμένα την παρένθετη μητρότητα και σε νέο έγγραφο που εξέδωσε το Βατικανό πριν από λίγες ημέρες καλούσε η πρακτική αυτή να αναγνωριστεί ως «οικουμενικό έγκλημα».

Το συνέδριο στο οποίο μίλησε η Τζόρτζια Μελόνια επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας κάτι που, τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, είναι «απόλυτη προτεραιότητα» για την κυβέρνησή της. «Το να μην κάνεις παιδιά, εξαιτίας της καριέρας, δεν είναι ελευθερία», υποστήριξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Κάποιοι κακοί δάσκαλοι αποφάσισαν ότι ο ρόλος του γονέα είναι ξεπερασμένος. Μπορούμε να επενδύσουμε χρήματα, να κάνουμε σημαντικές επιλογές, αλλά αυτό δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα, αν δεν αλλάξουμε στην πηγή της τη δραματική τάση υπογεννητικότητας η οποία βάζει τροχοπέδη στην ανάπτυξη του έθνους μας», συμπλήρωσε.

Καμία παρέμβαση, συνέχισε, δεν θα είναι ποτέ αρκετή, αν δεν αλλάξει η θέση που επικράτησε για χρόνια «η οποία υποστήριζε ότι κάνοντας παιδί, μπορείς να χάσεις την ελευθερία, τα όνειρα, την καριέρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την ομορφιά σου».

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved