ΗΝΙΟΧΟΣ 2024: Οι φωτογραφίες της πολυεθνικής άσκησης που έγινε στην Ελλάδα

ΗΝΙΟΧΟΣ 2024: Οι φωτογραφίες της πολυεθνικής άσκησης που έγινε στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024», η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024.

Η κύρια Μονάδα φιλοξενίας της Άσκησης ήταν η Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, από όπου επιχειρούσαν σχεδόν το σύνολο των μαχητικών αεροσκαφών των ξένων αποστολών καθώς και η πλειοψηφία των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Στον «ΗΝΙΟΧΟ 2024» συμμετείχαν συνολικά 9 χώρες, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων έως τώρα, από αρχής καθιέρωσης της άσκησης ως INVITEX. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν η Γαλλία με αεροσκάφη RAFALE και αεροσκάφος AEW Ε-3F, το Ηνωμένο Βασίλειο με αεροσκάφη TYPHOON, οι ΗΠΑ με αεροσκάφη F-16 και Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη MQ-9, η Ισπανία με αεροσκάφη F-18, το Κατάρ με αεροσκάφη RAFALE, η Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο AW-139, το Μαυροβούνιο με ελικόπτερο B-414, η Ρουμανία με αεροσκάφη F-16 και η Σαουδική Αραβία με αεροσκάφη TYPHOON συμπληρώνοντας 1027 εξόδους σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών.

Επίσης στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, καθώς και η Αυστρία και η Πορτογαλία με προσωπικό Πληροφοριών και Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες συνέδραμαν καθοριστικά στη δημιουργία πολύπλοκων και ρεαλιστικών σεναρίων, ενώ η Γερμανία συμμετείχε με ομάδα παρατηρητών.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024» εκτελέστηκαν όλα τα είδη των αεροπορικών αποστολών, υπό ένα έντονο ρυθμό μάχης, ημέρα και νύχτα, καλύπτοντας το σύνολο των σύγχρονων αεροπορικών επιχειρήσεων σε σειρά πολύπλοκων σεναρίων υψηλού ρεαλισμού.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved