Σε εγρήγορση οι μυστικές υπηρεσίες! Σε επιφυλακή ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS στη Μόσχα

Σε εγρήγορση οι μυστικές υπηρεσίες! Σε επιφυλακή ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS στη Μόσχα

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης μετά την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου στη Μόσχα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 137 άνθρωποι.

Μια «ομπρέλα προστασίας» με ανταλλαγή πληροφορίων κι επιπλέον ελέγχους κι έρευνες έχουν… ανοίξει τα τελευταία 24ωρα τα κράτη της Ευρωζώνης μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Οι υπηρεσίες πληροφοριών αναλύουν όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεση τους, ενώ παράλληλα εκτιμούν πιθανούς κινδύνους και καταστάσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να προλάβουν το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος ή να αποτρέψουν τυχόν σχέδια εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Έτσι, από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (22.03.24) έχουν παρθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας και στην Ελλάδα.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων σε συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία. Έτσι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι κι αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο στα σύνορα της ελληνικής επικράτειας, ενώ ισχυρότερα αναμένονται να είναι και τα μέτρα φύλαξης σε πιθανούς στόχους.

Παράλληλα, έχουν ενεργοποιηθεί οι κατάλληλες πηγές άντλησης πληροφοριών είτε αυτές προέρχονται από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, όμως, έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα πρωτοκόλλα που ενεργοποιούνται μετά από μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις κι έχουν να κάνουν στη συνεργασία όλων των μυστικών υπηρεσιών της Ευρώπης. Έτσι, πλέον υπάρχει συνεχής ανταλλαγή πληροφορίων μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των κρατών, σε μια προσπάθεια να αναγνωριστούν σε προγενέστερο χρόνο τυχόν προσθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων.

Όσον αφορά τώρα στους ελέγχους τόσα στα σύνορα της χώρας μας και σε άλλα κράτη που βρίσκονται στα άκρα της Ευρώπης, οι έλεγχοι θα αυξηθούν. Κι αυτό γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να εισέλθουν άτομα, τα οποία έχουν σχέση το ISIS – K, που αιματοκύλησε τη Μόσχα και στη συνέχεια να προωθηθούν στην κεντρική Ευρώπη.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved