ΠΑΣΟΚ: Στο ευρωψηφοδέλτιο ο Μιχάλης Αεράκης του «Σασμού» – Το βιογραφικό του

ΠΑΣΟΚ: Στο ευρωψηφοδέλτιο ο Μιχάλης Αεράκης του «Σασμού» – Το βιογραφικό του

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα είναι ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης που αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό μέσω του ρόλου του «Παπά Μιχάλη» στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Σασμός».

Η Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσε χθες τα οκτώ πρόσωπα που συμπληρώνουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος όπου ξεχωρίζει ο ανωγειανός ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης με το πλούσιο κοινωνικό έργο.

Η πορεία του

Ο πολύπειρος ηθοποιός έχει φοιτήσει σε νυχτερινό σχολείο, όπου συμμετείχε στη θεατρική ομάδα ενώ εργάστηκε ως λαχειοπώλης, σερβιτόρος, μπογιατζής και βοηθός σε κρεοπωλείο. Μετά τα χρόνια της δικτατορίας τραγουδούσε σε ταβέρνες και με τα χρήματα που κέρδιζε βοηθούσε την οικογένειά του.

Σκέφτηκε το θέατρο όταν απολύθηκε από το στρατό, αλλά ένα τροχαίο του στέρησε τη δυνατότητα να δώσει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή. Επί 17 χρόνια ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης  ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος παραστάσεων τόσο στο Εθνικό όσο και στο Ελεύθερο θέατρο.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε πλήθος, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Αξιοσημείωτη είναι η εθελοντική του προσφορά τόσο στις φυλακές όπου συμμετείχε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας όσο και σε Συλλόγους Καρκινοπαθών.

Τα τελευταία χρόνια είναι δάσκαλος σε δραματική Σχολή όπου μεταλαμπαδεύει τη γνώση του σε νέα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού θεάτρου.

Η υποψηφιότητα της Κωνσταντίνας Αδάμου

Υποψήφια στις εκλογές της 9ης Ιουνίου με το ΠΑΣΟΚ θα είναι και η πρώην βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου. Η κυρία Αδάμου είναι Ιστορικός-Διεθνολόγος και θήτευσε στη Βουλή την περίοδο 2019-2023. Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος Χορτιάτη (2010–2014) καθώς και υπεύθυνη Προγραμμάτων Erasmus+.

Επίσης συμμετείχε εθελοντικά σε διάφορες εθελοντικές ομάδες. Επί 12 χρόνια αγωνίζεται για τις γερμανικές επανορθώσεις με το Εθνικό Συμβούλιο Γερμανικών Επανορθώσεων σε Ελλάδα και Βερολίνο. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία, στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη

Στο «πράσινο» ευρωψηφοδέλτιο μετέχουν επίσης η Μαρία Μπουτζέτη η οποία είναι Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας και Διδάκτωρ Πολιτικής Επικοινωνίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ο ιατρός Νικόλαος Ξυλούρης με εξειδίκευση στην ρομποτική χειρουργική– ορθοπεδική ο οποίος παρέχει υπηρεσίες και στο Κοινωνικό Ιατρείο Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως από το 2014 έως σήμερα, ο Γιάννης Πάζιος ο οποίος είναι απόφοιτος του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διατελεί Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας και  Διευθύνων Σύμβουλος της Αγροτικής Ένωσης Α.Ε – Αγροσυμβουλευτικές Υπηρεσίες, η Αικατερίνη (Κατερίνα) Πλέσια-Ευσταθοπούλουπου είναι διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος και Πολιτικός Μηχανικός, η αγρότισσα Γεωργία Σωτηροπούλου που συμμετέχει σε συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου και τέλος ο Κωνσταντίνος Χουλιάρας, ο οποίος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις «Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοιατρικών Προσεγγίσεων» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved