Temperaturi de aproape 30 de grade Celsius la final de săptămână. Ar putea fi cel mai călduros weekend de martie din ultimii 72 de ani

Temperaturi de aproape 30 de grade Celsius la final de săptămână. Ar putea fi cel mai călduros weekend de martie din ultimii 72 de ani

Urmează, probabil, cel mai călduros weekend de martie din ultimii 72 de ani în România. Meteorologii anunță temperaturi de până la 29 de grade la acest final de săptămână în unele zone ale țării. 

„Vremea continuă să se încălzează în zilele viitoare. Cel mai cald ne așteptăm să fie în partea de sud a țării, dar temperaturi de peste 20 – 22 de grade vor fi în weekend în toate regiunile țării, ajungând până la 28 – 29 de grade, cel mai probabil în Muntenia, Oltenia, în partea continentală a Dobrogei”, a explicat Florinela Georgescu, director în cadrul ANM.

Meteorologul a mai adăugat că „maximele în zona litorală vor fi între 16 și 21 de grade, dar nu numai zilele vor fi foarte calde, ci și temperaturile de pe parcursul noptii vor crește”.

În ceea ce privește începutul lunii aprilie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 15.04.2024 – 22.04.2024

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în regiunile centrale și estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Editor : B.C.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved