Νέο πρόβλημα στο Instagram: Ορισμένα βίντεο χάνουν τον ήχο τους – H απάντηση της Meta

Νέο πρόβλημα στο Instagram: Ορισμένα βίντεο χάνουν τον ήχο τους – H απάντηση της Meta

Ένα νέο πρόβλημα αντιμετωπίζει η πλατφόρμα του Instagram καθώς πολλά από τα παλιότερα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Instagram, έχουν χάσει τον ήχο τους.

Με άλλα λόγια, βίντεο που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα εδώ και πάνω από έναν χρόνο, δεν έχουν ήχο και εμφανίζεται το μήνυμα που λέει «το βίντεο δεν έχει ήχο», όταν προσπαθείτε να αναπαράγετε. Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Instagram πριν από τα τέλη του 2014.

Είναι δύσκολο να προσδιορισθεί τι ακριβώς συμβαίνει αλλά, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του The Verge, φαίνεται ότι τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από τον Ιούνιο του 2013, όταν το Instagram πρόσθεσε για πρώτη φορά βίντεο, έως τον Οκτώβριο του 2014, τώρα χάνουν τον ήχο τους.

Ο ήχος δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από την πλατφόρμα και επειδή αυτό φαίνεται να επηρεάζει τα περισσότερα – αν όχι όλα – τα βίντεο σε αυτό το χρονικό διάστημα, αυτό φαίνεται να είναι ένα ζήτημα από την πλευρά του Instagram και όχι κάποιο είδος προβλήματος σχετικά με πνευματικά δικαιώματα.

Για τους μακροχρόνιους χρήστες του Instagram, το να μην έχουν πλέον ήχο στα παλαιότερα βίντεο τους θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη απώλεια. «Πρόσφατα έχασα έναν καλό μου φίλο και έχω βίντεο μας στο Instagram, στα οποία θα ήθελα να τον ακούσω», έγραψε ένας χρήστης του Reddit τον Ιούνιο. Ένας άλλος χρήστης έγραψε, τον Μάιο, ότι έχασε τον ήχο σε ένα βίντεο με τον σκύλο του που πέθανε. Απ’ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, το πρόβλημα με τον ήχο σε παλιά βίντεο στην εν λόγω πλατφόρμα έχει εντοπιστεί εδώ και κάποιους μήνες.

Ποια η απάντηση της Meta
Η Meta λέει ότι επιδιορθώνει το πρόβλημα, αλλά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί. «Γνωρίζουμε ότι ένα σφάλμα προκάλεσε σε ορισμένους ανθρώπους προβλήματα πρόσβασης στον ήχο σε παλαιότερες αναρτήσεις», ανέφερε στο «The Verge» μια εκπρόσωπος του Instagram, προσθέτοντας το εξής: «Το πρόβλημα επιλύεται και ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved