Inundații masive în Rusia. Sute de mii de oameni au fost evacuați. Sirenele sună, îndemnându-i pe localnici să se refugieze

Inundații masive în Rusia. Sute de mii de oameni au fost evacuați. Sirenele sună, îndemnându-i pe localnici să se refugieze

Apele revărsate ale râului Tobol în jurul oraşului rusesc Kurgan din sudul Munţilor Ural au depăşit pragul „unui nivel periculos”, a anunţat miercuri agenţia de presă RIA, citând autorităţi locale, informează Reuters, conform Agerpres. 

Kurgan este centrul administrativ al regiunii, iar nivelul apelor în acest oraş a crescut cu 123 de centimetri în ultimele 24 de ore. Acesta este situat de-a lungul râului Tobol în proximitatea graniţei cu Kazahstan, şi a atins miercuri dimineaţă cota de 865 de centimetri, a raportat agenţia de presă RIA.

În centrul oraşului Kurgan, sirenele de evacuare răsună la fiecare două ore, îndemnându-i pe localnici să se refugieze în zone sigure. Oficialii locali au spus că râul Tobol atinge un nivel considerat „periculos” atunci când depăşeşte cota de 850 de centimetri.

Peste 660 de locuinţe au fost inundate în această regiune până miercuri dimineaţă, potrivit RIA, citând Ministerul pentru situaţii de urgenţă. Locuitorii din 14 aşezări din districtul Ishim din regiunea Tiumen, au fost evacuaţi miercuri, ameninţările provenind din creşterea nivelului râului Ishim, au declarat oficialii locali.

Nivelul apelor râurilor din regiunile ruseşti din Munţii Ural şi sud-vestul Siberiei, precum şi din zonele adiacente din Kazahstan, continuă să crească rapid, au declarat reprezentanţii locali.

Dezastrul a fost cauzat de topirea rapidă a unor cantităţi mari de zăpadă pe fondul ploilor abundente, care au umflat afluenţii unora dintre cele mai mari râuri din Europa.

Numărul total al persoanelor evacuate a crescut spre 200.000 marţi seară, după ce guvernatorul regiunii ruse Tiumen le-a transmis locuitorilor din Ishim, un oraş cu 65.000 de locuitori, că trebuie să îşi părăsească locuinţele în regim de urgenţă.

Editor : C.S.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved