“Κιβωτός της μάσας”: 28 εκατ. ευρώ σε 4 χρόνια από δωρεές και 100.000 κρατικές επιδοτήσεις! Που ανήκει η περιουσία της Κιβωτού!

“Κιβωτός της μάσας”: 28 εκατ. ευρώ σε 4 χρόνια από δωρεές και 100.000 κρατικές επιδοτήσεις! Που ανήκει η περιουσία της Κιβωτού!

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Κιβωτός του Κόσμου, ο πρώην επικεφαλής της πατήρ Αντώνιος αλλά και μεγαλοστελέχη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με εντολή δική του παρενέβη η οικονομική αστυνομία για να κάνει γενικευμένο έλεγχο σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση στην ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μεσημέρι λίγο πριν τις 15:00 ολοκληρώθηκε για σήμερα ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου με τα ευρύματα κατά τις πρώτες αναφορές να είναι σημαντικά. Αντίστοιχα σύμφωνα με τις πληροφορίες σήμερα βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Κιβωτού του Κόσμου και η νέα πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της περασμένης Δευτέρας και μετά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα αρμόδια υπουργεία, μπήκαν σε εφαρμογή οι έλεγχοι για τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και για το πού διατέθηκαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε ο πατήρ Αντώνιος από χορηγίες, δωρεές κι άλλες πηγές ρευστότητας.

Οι πρώτοι που ανέλαβαν να «ξεσκονίσουν» λογιστικά βιβλία, λογαριασμούς κι εμβάσματα προς και από την Κιβωτό του Κόσμου ήταν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της συγκεκριμένης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες 24 ώρες κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης

Κατά πληροφορίες ο πρώτος απολογιστικός οικονομικός έλεγχος στην κιβωτό είναι 28 εκατομμύρια ευρώ σε 4 χρόνια ιδιωτικές δωρεές και 100.000 κρατική επιδότηση. Το 50% της περιουσίας της Κιβωτού είναι στο όνομα της παπαδιάς και το 50% στη μητέρα του π.Αντωνιου. 

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved