Κ. Μητσοτάκης: Κανένα ζήτημα αποστολής ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Κ. Μητσοτάκης: Κανένα ζήτημα αποστολής ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Αμέσως μετά τη Διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι, που διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Πιστεύω ότι επιβεβαιώσαμε την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την Ουκρανία, έτσι ώστε να μπορέσει να αμυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στην ρωσική εισβολή».

Πρόσθεσε πως στην συνάντηση κατέληξαν «σε ένα πλαίσιο, το οποίο θα σας έλεγα ότι δεν αποκλίνει ιδιαίτερα από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το πώς μπορεί αυτή η βοήθεια με πρακτικό τρόπο να έχει πιο ουσιαστικό και χρήσιμο αποτέλεσμα για την Ουκρανία».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας, ένα ζήτημα το οποίο για την Ελλάδα δεν υφίσταται και πιστεύω δεν υφίσταται και για τη μεγάλη πλειοψηφία των ομολόγων μας».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα με συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, κυρίως από τις χώρες της ΕΕ. Στόχος της ήταν η επανεξέταση όλων των μέσων αποτελεσματικής βοήθειας στην Ουκρανία, αλλά και η αποστολή μηνύματος προς την Μόσχα ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου δεν είναι «κουρασμένοι».

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved