Joe Biden fuge de întrebările jurnaliștilor despre fiul său, inculpat pentru fraudă fiscală

Joe Biden fuge de întrebările jurnaliștilor despre fiul său, inculpat pentru fraudă fiscală

Președintele american Joe Biden a refuzat vineri să comenteze problemele judiciare ale fiului său, inculpat de justiţia federală pentru fraudă fiscală într-un dosar care ar putea afecta campania liderului de la Casa Albă pentru alegerile de anul viitor, la care intenționează să participe din nou.

În timp ce pleca de la Casa Albă într-o deplasare în vestul ţării, preşedintele american i-a salutat pe jurnalişti, dar nu a rostit niciun cuvânt când aceştia l-au întrebat despre problemele penale ale fiului său, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Joe Biden se duce în statele Nevada şi California pentru a prezenta mari investiţii în domeniul feroviar şi pentru a participa la recepţii pentru campania sa de realegere.

Dar aceasta ar putea avea de suferit din cauza celei de-a doua inculpări a fiului său, acuzat de această dată că ar fi „implicat într-o stratagemă” care i-a permis să nu plătească impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari între anii 2016 şi 2019. Sunt ani în care Hunter Biden, 53 de ani, „a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viaţă extravagant” – pentru a-şi finanţa consumul de droguri şi a-şi oferi compania unor „escorte” – „în loc să-şi plătească impozitele”, indică actul de acuzare.

Această nouă inculpare înseamnă că fiul preşedintelui, deja urmărit penal pentru deţinere ilegală de armă, ar putea fi judecat în două rânduri în anul următor, în timp ce tatăl său va încerca să câștige un nou mandat la Casa Albă.

Un dosar jenant pentru preşedintele democrat, care se pregăteşte să se confrunte cu Donald Trump, predecesorul său în funcţie, care domină cursa de nominalizare republicană şi este implicat în numeroase dosare judiciare care îl vizează personal.

Aleşii republicani din Congres desfăşoară şi o anchetă pentru deschiderea unei proceduri de impeachment împotriva lui Joe Biden, pe motiv că acesta ar fi profitat de pe urma afacerilor controversate ale fiului său în străinătate.

După ce s-a recuperat de dependenţa de droguri şi alcool, Hunter Biden se ocupă în prezent de pictură. Tatăl său a negat întotdeauna că ar fi implicat în afacerile fiului său, susţinându-l în public.

Editor : B.P.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved