Jens Stoltenberg, discuții cu regele Abdullah al II-lea. Țările NATO vor ajuta Iordania în lupta contra pandemiei de COVID-19

Jens Stoltenberg, discuții cu regele Abdullah al II-lea. Țările NATO vor ajuta Iordania în lupta contra pandemiei de COVID-19

Iordania este un partener foarte apropiat şi important al NATO, a declarat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după întâlnirea de la sediul Alianţei cu regele iordanian Abdullah al II-lea, informează nato.int, citată de Agerpres.

„Forţele noastre au servit umăr la umăr în Balcani, în Afganistan, deasupra Libiei şi trupele iordaniene participă de asemenea la Forţa de răspuns a NATO. De asemenea, furnizăm sprijin Iordaniei, ajutăm la îmbunătăţirea securităţii frontierelor, contracarând încărcături explozive improvizate, a spus Stoltenberg.

El a adăugat că „aliaţii au decis, de asemenea, să furnizeze echipament personal de protecţie cu protecţie sporită şi ventilatoare pentru a ajuta Iordania” în lupta contra pandemiei de COVID-19.

În acelaşi timp, secretarul general al NATO a subliniat importanţa colaborării dintre ţările aliate şi Iordania în combaterea globală a terorismului internaţional.

Jens Stoltenberg şi regele Abdullah al II-lea au mai discutat despre aspecte ale securităţii regionale, cu accent pe situaţia din Irak şi din Afganistan.

Editor : Liviu Cojan

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved