Τέμπη: Μετά από 2 μήνες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαψεύδει τη Μαρία Καρυστιανού: Δεν είπα ποτέ στραφείτε στην Εκκλησία

Τέμπη: Μετά από 2 μήνες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαψεύδει τη Μαρία Καρυστιανού: Δεν είπα ποτέ στραφείτε στην Εκκλησία

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απαντά για πρώτη φορά στην Μαρία Καρυστιανού, διαψεύδοντας τη δήλωση που της αποδίδεται ότι «οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, καλό θα ήταν να στραφούν στην Εκκλησία για να απαλυνθεί ο πόνος τους»… ενώ εδώ και παραπάνω από 1 χρόνο δεν έχουν ακόμα αποδοθεί ευθύνες για τους 57 νεκρούς.

Η Γεωργία Αδειλίνη, απαντώντας στη Μαρία Καρυστιανού, συνέχισε λέγοντας πως ο πόνος και η οργή των συγγενών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη δικαιολογούν την παρερμηνεία, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σήμερα Τετάρτη 10/4.

«Σέβομαι τα νεκρά παιδιά τόσο καιρό και δεν είχα τοποθετηθεί» είπε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τόνισε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά τη δήλωση αυτή και τον κυνισμό που μου αποδίδεται τον θεωρώ απάνθρωπο και δεν μου ταιριάζει. Η απάντησή μου σ’ αυτό είναι η παραγγελία που έκανα στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας ώστε να απαντηθούν όλα τα αιτήματα των συγγενών» συνέχισε η κυρία Αδειλίνη, περίπου δύο μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες της Μαρίας Καρυστιανού.

Παράλληλα, πρόσθεσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: «Αντιλαμβάνομαι τον αβάσταχτο πόνο και τη δίκαια οργή η οποία δικαιολογεί την όποια παρερμηνεία συζήτησης έγινε στο γραφείο μου και καταλήγει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απευθυνόμενη στην Μαρία Καρυστιανού και τους συγγενείς των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη: Τους διαβεβαιώνω ότι δεν είμαι απέναντί τους αλλά είμαι μαζί τους».
Σε συνεντεύξεις και τοποθετήσεις της, η Μαρία Καρυστιανού έχει δηλώσει: «Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει ‘ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο’, ή οτιδήποτε, να μου λέει: ‘Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας’», έχει δηλώσει επανειλημμένως σε συνεντεύξεις της η Μαρία Καρυστιανού, καταγγέλλοντας για πρωτοφανείς «μεθοδεύσεις συγκάλυψης» ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

Τι είχε δηλώσει η Καρυστιανού

Η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στα Τέμπη και πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων, παραχώρησε συνέντευξη – ποταμό στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio984 του Ηρακλείου πριν από περίπου 2 μήνες.
Η κ. Καρυστιανού αποκάλυψε ότι επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο για να μεταφέρει στην Εισαγγελέα τα όσα γνώριζε και όσα κατάφερε να συγκεντρώσει μετά την αδιάκοπη έρευνά της και της είπε «αυτά συμβαίνουν» και να πάει να επισκεφθεί μια εκκλησία για να τη βοηθήσει.

«Είναι δυνατόν να μου λέει ”τι να κάνουμε, αυτά συμβαίνουν”» – Ντροπή για τη χώρα
«Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει «Ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο», ή οτιδήποτε να μου λέει: ‘Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει.
Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας’»;, είπε ντροπιασμένη για τη χώρα, όπως χαρακτηριστικά, είπε η κ. Καρυστιανού, αποκαλύπτει παράλληλα μια σειρά πρωτοφανών μεθοδεύσεων συγκάλυψης ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.
Αποκάλυψε, επίσης, ότι όταν ρώτησε τον εισαγγελέα Λάρισας ποιος υπέγραψε για να γίνει το μπάζωμα στο σημείο «μηδέν», με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα για την έρευνα στοιχεία, απάντησε πως «δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί, μου το είπαν στο τηλέφωνο ότι οι πραγματογνώμονες ολοκλήρωσαν την έρευνά τους».

Κακός χαμός με τις αποκαλύψεις Τερεζάκη

Νέο κύμα επιθέσεων δέχεται η κυβέρνηση το τελευταίο εικοσιτετράωρο μετά την ομολογία του CEO του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη για μονταζιέρα στις συνομιλίες του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς, που ήρθαν στο φως μόλις μια ημέρα μετά το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ για πρώτη φορά παραδέχεται την ύπαρξη μοντάζ στις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την επομένη του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
«Ο διάλογος αυτός είναι υπαρκτός, έχει γίνει, μπορεί να μην έχει δοθεί ολόκληρος, να έχουν κοπεί κομμάτια και να έχουν μπει».
«Μοντάζ, από ό,τι έχω εγώ καταλάβει, και μπορεί να έχω καταλάβει και λάθος, ότι κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών που έχουν γραφτεί.
Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ποιος το έκοψε και γιατί το έκοψε…
Εγώ έχω πει κατ’ επανάληψη και δημόσια, τόσο όσοι έχουμε εμπλακεί στον Οργανισμό, σε αυτήν τη διαδικασία που έχουμε πάρει, έχουμε δώσει ηχητικά κατά καιρούς, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας, τα κινητά μας, τα emails μας είναι στη διάθεση των ανακριτικών Αρχών, όποτε θέλουν μπορούν να τα ανοίξουν, να διαπιστώσουν τι διακινήθηκε, πώς διακινήθηκε, πού διακινήθηκε», δήλωσε αρχικά.
Ο Παναγιώτης Τερεζάκης κάλεσε μάλιστα το μέσο ενημέρωσης, που πρώτο παρουσίασε τους μονταρισμένους διαλόγους (σ.σ. το Πρώτο Θέμα), να εξηγήσει πού τους βρήκε και εάν εκείνο προέβη στην «κοπτοραπτική».

Νέα Αριστερά: Να παρέμβει εισαγγελέας

Στον απόηχο της συνέντευξης Τερεζάκη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση από χτες, Τρίτη, ενώ σήμερα, ξέσπασε νέα κόντρα μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μετά από δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη για «μη θέμα για την ουσία του ζητήματος των Τεμπών», αναφερόμενος στη μονταζιέρα.
η Νέα Αριστερά ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα για τα όσα παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ. Το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό για τα Τέμπη και το μονταρισμένο υλικό τόνισε πως μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του κ, Τερεζάκη, ο οποίος παραδέχτηκε πως υπήρξε μονταζιέρα στα ηχητικά «εισαγγελέας θα παρέμβει; Ή ο ΟΣΕ τα παραποίησε ή η κυβέρνηση. Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα».

Νέες αντιδράσεις από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε πως: «Επειδή είδα τον τίτλο και άκουσα και τη συνέντευξη, θεωρώ ότι υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ του τι προκύπτει από μια συνέντευξη και του τι λέει ο κ. Τερεζάκης, ο οποίος κάνει διάφορες υποθέσεις για το τι μπορεί να συνέβη, αλλά λέει ότι δεν έγινε κάτι συγκεκριμένα και στη Δικαιοσύνη και αποκλείει, τέλος πάντων, αυτό που έχουμε αποκλείσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα».
«Θεωρώ ότι είναι από τα πιο χαρακτηριστικά ζητήματα παραποίησης πραγματικότητας και κυρίως να μπερδευτεί ο κόσμος. Εδώ μιλάμε για ένα θέμα το οποίο είναι μη θέμα, ως προς την ουσία του ζητήματος των Τεμπών. Μιλάμε για το ανθρώπινο λάθος, για να συνεννοηθούμε. Μιλάμε για ένα σύνολο συνομιλιών. Θα το πω άλλη μια φορά, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην χάνουμε, την ουσία: Αν υπάρχει ζήτημα διαρροής να το ερευνήσει η δικαιοσύνη και το ερευνά αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά εδώ έχουμε 15 συνομιλίες. Βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες αυτές και μία εξ αυτών τη μέρα εκείνη φαίνεται ότι δεν βγήκε σωστά», σημείωσε.

Σφοδρά πυρά σε Μαρινάκη από ΣΥΡΙΖΑ: Τολμά να χαρακτηρίζει «μη θέμα» τα Τέμπη

«Ο τοξικός κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει εκ νέου σήμερα στη γνωστή του τακτική: η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα», απάντησε ακολούθως σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Τολμά, λοιπόν, για πολλοστή φορά, να χαρακτηρίζει το έγκλημα των Τεμπών μη “θέμα”. Δεν ακούσαμε σήμερα για “βδέλλες” (αυτός είναι ο χαρακτηρισμός του για την αντιπολίτευση που στηρίζει την απαίτηση των συγγενών για Δικαιοσύνη) αλλά για… influencers», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας ότι «μάλλον δεν έχουν φτάσει ούτε στα δικά του χέρια οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».
«Λογικό αφού φροντίζουν από το Μαξίμου να τις κρύβουν επιμελώς», συμπληρώνει και απευθύνει στον κ. Μαρινάκη τα εξής ερωτήματα:
«Πρώτον, ενδιαφέρει ή όχι την κυβέρνηση να πληροφορηθεί ποιος έκανε μοντάζ συνομιλιών, δηλαδή αλλοίωση του υλικού μετά από ένα δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων; Το θεωρεί “μη θέμα” και μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κ. Τερεζάκη στον ραδιοφωνικό Σκάι;
Δεύτερον, ποια συνομιλία είχε υπόψη του ο κ. Μητσοτάκης την 1η Μαρτίου του 2023, όταν έκανε τη δήλωση λίγες ώρες μετά το δυστύχημα ότι αυτό οφείλεται «αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος». Αυτή που δόθηκε στα ΜΜΕ την ίδια μέρα (δηλαδή την μονταρισμένη) ή αυτές που μεταδόθηκαν τις επόμενες μέρες και τις οποίες επικαλείται σήμερα;
Τρίτον, από χθες το πρωί που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη δεν έχουμε λάβει απάντηση σε ένα βασικό ερώτημα, ενώ έχουμε ακούσει πολλά από Μητσοτάκη – Μαρινάκη».
«Επαναφέρουμε λοιπόν το ερώτημα που έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης: Σε συνέντευξη του στον Σταύρο Θεοδωράκη στον Alpha στις 22 Μαρτίου 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε: “Γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Δεν υπήρχε τίποτα εύφλεκτο. Δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο στην εμπορική αμαξοστοιχία”. Μπορεί σήμερα, ένα χρόνο μετά, να επαναλάβει την ίδια δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή γνωρίζει ότι έλεγε ψέματα; Τον προκαλούμε να το πράξει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Νέα απάντηση Μαρινάκη – «Χυδαιός ο ΣΥΡΙΖΑ» – «Κανένα θέμα μονταζιέρας»

«Σε σημερινή μου συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή ‘Συνδέσεις’, ερωτηθείς για το θέμα της περιβόητης ‘μονταζιέρας’, απάντησα επί λέξει: ‘Εδώ μιλάμε για ένα θέμα το οποίο είναι ‘μη θέμα’, ως προς την ουσία του ζητήματος των Τεμπών’», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας με ξεχωριστή ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Επανέλαβα, δηλαδή, το αυτονόητο ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μονταζιέρας, δηλαδή αλλοίωσης στοιχείων με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την συνήθη χυδαία τακτική του, έβγαλε μια ακόμα ανακοίνωση με παραπλανητικό τίτλο γεμάτη ψεύδη, στην οποία ισχυρίζεται ότι δήθεν αποκάλεσα ‘μη θέμα’ την τραγωδία των Τεμπών», υπογραμμίζει ο κ. Μαρινάκης.
«Το χειρότερο είναι ότι κάποια Μέσα Ενημέρωσης δεν μπήκαν καν στον κόπο να ακούσουν την συνέντευξή μου και υιοθέτησαν άκριτα το περιεχόμενο της κατάπτυστης ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η λάσπη στον ανεμιστήρα είναι μια τακτική που έχει εφαρμόσει κατά κόρον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – με τα γνωστά αποτελέσματα.
Όλοι οι υπόλοιποι, όμως, ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό του δυστυχήματος των Τεμπών, έχουμε χρέος να προβάλλουμε την αλήθεια και μόνον εκείνη», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved