Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΥΝΝΕΦΟ – Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΥΝΝΕΦΟ – Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Τελείως αντιφατικό είναι αυτό που θα συμβεί από αύριο Δευτέρα αφού την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές που μιλάνε για τέλος της πανδημίας πριν το καλοκαίρι, η Κυβέρνηση συνεχίζει την εφαρμογή της υγειονομικής “χούντας” επιβάλλοντας πρόστιμα σε όλους τους ανεμβολίαστους άνω των 60 χρόνων. Αυτό θα ανέρχεται σε 100 ευρώ το μήνα (για τον Ιανουάριο θα είναι 50 ευρώ).

Το πρόστιμο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών και για κάθε μήνα που παραμένουν μη ανεμβολίαστοι, ενώ τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 17/1 ξεκινάει η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολιάστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος, και ως το τέλος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων (50 ευρώ για τον Ιανουάριο – μισός μήνας – και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο).

«Το 90%, εννέα στους δέκα πολίτες άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Τους λίγους συμπολίτες μας άνω των 60 οι οποίοι ακόμα παραμένουν ανεμβολίαστοι, τους ενθαρρύνω και σήμερα: κάντε το βήμα» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την χθεσινή επίσκεψή του στο κέντρο υγείας Μεγάρων, το οποίο λειτουργεί παράλληλα ως εμβολιαστικό κέντρο για ενήλικες και παιδιά.

«Δεν είναι το ζήτημα του προστίμου – ναι, το πρόστιμο θα επιβληθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Προστατεύστε τη ζωή σας, τη ζωή αυτών που αγαπάτε και καταλάβετε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σώζει ζωές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Άραγε αφού όμως τελειώνει η πανδημία όπως λέει πχ η Γκάγκα που είναι στέλεχος της Κυβέρνησης, γιατί προχωράνε σε πρόστιμα στον κοσμάκη και ειδικότερα τους συνταξιούχους που παίρνουν συντάξεις πείνας;

Τα στοιχεία

Το πρόστιμο αφορά «όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και 31η Δεκεμβρίου 1961», όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσοστό των εμβολιασμένων άνω των 60 ετών αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 μονάδες μετά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τη συγκεκριμένη κατηγορία φτάνοντας το 90%.

Συγκεκριμένα 2.761.838 πολίτες άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού, και από τις 30 Νοεμβρίου, 217.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία στα τέλη Νοεμβρίου που αποφασίστηκε η υποχρεωτικότητα οι μη εμβολιασμένοι 60άρηδες ήταν 520.000 ενώ σήμερα μία μέρα πριν λήξει η προθεσμία φτάνουν τους 303.000.

Οι εξαιρέσεις

Οι όποιες εξαιρέσεις αφορούν κατοίκους εξωτερικού, αυτούς που έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ), όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και όσους έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved