Γερμανία: Εκτός νόμου το περιοδικό «Compact»- «Αποτελεί φερέφωνο της ακροδεξιάς», λέει η Φέζερ

Γερμανία: Εκτός νόμου το περιοδικό «Compact»- «Αποτελεί φερέφωνο της ακροδεξιάς», λέει η Φέζερ

Εκτός νόμου τέθηκε το περιοδικό «Compact», όπως ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών. Η υπουργός Νάνσι Φέζερ έκανε λόγο για «χτύπημα κατά της ακροδεξιάς».

«Το περιοδικό καλλιεργεί κλίμα μίσους και βίας και αποτελεί κεντρικό φερέφωνο της ακροδεξιάς σκηνής», τόνισε η κυρία Φέζερ και πρόσθεσε ότι με την στάση του το περιοδικό παραβιάζει το Σύνταγμα.

«Αυτό το περιοδικό υποκινεί ανείπωτο μίσος εναντίον των Εβραίων, εναντίον ανθρώπων με μεταναστευτικό υπόβαθρο και κατά της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας», πρόσθεσε η υπουργός, αιτιολογώντας την απόφαση και συμπλήρωσε: «Το μήνυμά μας είναι πολύ σαφές: Δεν θα επιτρέψουμε στους εθνικιστές να ορίσουν ποιος ανήκει στη Γερμανία και ποιος όχι. Το συνταγματικό μας κράτος προστατεύει όλους όσοι κάπου αλλού θεωρούνται εχθροί, λόγω της πίστης τους, της καταγωγής τους, του χρώματος του δέρματός τους ή λόγω της δημοκρατικής τους στάσης».

Αντίδραση από το ακροδεξιό AfD

Την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών επέκρινε η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι αρχηγοί Άλις Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλα έκαναν λόγο για «χτύπημα κατά της ελευθερίας του Τύπου» και κατηγόρησαν την κυρία Φέζερ για κατάχρηση εξουσίας.

Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα γραφεία του περιοδικού και σε κατοικίες στελεχών του σε τέσσερα κρατίδια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved