Gabriela Firea încearcă pentru a cincea oară să scape de datoria Primăriei către Constanda. Proiectul, din nou pe ordinea de zi a CGMB

Gabriela Firea încearcă pentru a cincea oară să scape de datoria Primăriei către Constanda. Proiectul, din nou pe ordinea de zi a CGMB

Consilierii municipali se vor întruni joi, de la ora 11.00, în cadrul unei şedinţe pe a cărei ordine de zi figurează 53 de proiecte de hotărâre, printre care şi cel privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, precum şi noul regulament de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare, informează Agerpres.

Săptămâna trecută consilierii municipali au respins pentru a patra oara proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda. Pentru a nu fi afectat bugetul Capitalei, primarul Gabriela Firea a propus un proiect de hotarâre privind darea în plată a unui teren de 15.000 de metri pătraţi în Satul Francez.

CGMB a mai respins proiectul pe 15, 29 şi 30 iulie. 

Conturile instituţiei au fost blocate încă de miercuri pentru o datorie de 115 milioane de dolari către omul de afaceri Costică Constanda. El a ameninţat încă din data de 3 august că va popri conturile.

„În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanță majoră pentru dezvoltarea Bucureștiului sunt în pericol”, a declarat, săptămâna trecută, primarul general Gabriela Firea.

Citește și Costel Constanda explică de ce a blocat conturile Primăriei Capitalei: Nu vrea să renunţe la niciuna din miile de proprietăţi

Procesul cu Constantin Constanda a durat 20 de ani. Omul de afaceri a solicitat şi obţinut despăgubiri de 115 mil. euro de la Primăria Capitalei într-un litigiu privind un schimb de terenuri. În dosar au fost mai multe decizii în favoarea lui Constantin Constanda. Dosarul a fost rejudecat începând cu 2014. Cauza se judecă de aproximativ 20 de ani, când primarul Bucureştiului era Traian Băsescu.

Potrivit Gabrielei Firea, municipiul Bucureşti trebuie să-i returneze lui Costică Constanda suma de 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei.

În procesul intentat de omul de afaceri, Municipiul Bucureşti trebuie să-i returneze acestuia 69 de milioane de euro, costul terenului pe care nu l-a primit şi restul, până la 115 milioane de euro, dobânzi şi alte cheltuieli.

 

Redactor: Robert Kiss

 

CosmoNews