Λέκκας για Κωνσταντινούπολη: «Πρέπει να γίνει άμεσα σεισμός»

Λέκκας για Κωνσταντινούπολη: «Πρέπει να γίνει άμεσα σεισμός»

«Λέω “πρέπει” γιατί είναι το τελευταίο κομμάτι του ρήγματος. Το ρήγμα της Ανατολίας αποτελείται από 13 κομμάτια, 13 τμήματα. Τα 12 τμήματα έχουν σπάσει. Το τελευταίο τμήμα που έχει σπάσει, έχει δώσει δηλαδή μεγάλο σεισμό, ήταν το 1999 στη Νικομήδεια. Το τελευταίο ρήγμα τώρα που δεν έχει σπάσει, από το 1911 μέχρι τώρα, είναι το ρήγμα που είναι νότια της Κωνσταντινούπολης, στον υποθαλάσσιο χώρο. Είχαν υπολογίσει οι διεθνείς επιστημονικές ομάδες ότι έπρεπε να είχε σπάσει μέχρι το 2020. Όσο καθυστερεί συσσωρεύονται εντάσεις και μπορεί να γίνει μεγαλύτερος σεισμός», είπε μιλώντας στο ΕΡΤNews και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Λέκκας για τη θέση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Αναφερόμενος, δε, στους σεισμούς στην Προύσα και στο προάστιο της Κωνσταντινούπολης, Κοβατσκίλι, είπε: «Είναι στις άκρες και στις άκρες του ρήγματος και υποψιαστήκαμε ότι εδώ κάτι γίνεται, σπάνε οι άκρες του ρήγματος, πιθανώς να σπάσει και όλο το ρήγμα».

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει στην επόμενη πενταετία να υπάρχει ένας μεγάλος σεισμός, γιατί, όσο περνάει το χρονικό διάστημα, ο σεισμός από τα 7,8 μεγαλώνει και πάει στο 8, πάει στο 8,2. Οπότε, καταλαβαίνετε, εκεί θα υπάρχουν τεράστιες απώλειες» κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ για τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη.

Βίντεο: «Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη»



Πηγή: iefimerida.gr 

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved