Fetița de 2 ani găsită decedată, cu vânătăi pe corp, nu a avut o moarte violentă. Mama a sunat la 112, după ce copila nu s-a mai trezit

Fetița de 2 ani găsită decedată, cu vânătăi pe corp, nu a avut o moarte violentă. Mama a sunat la 112, după ce copila nu s-a mai trezit

Moartea fetiței de 2 ani din localitatea Plăieșii de Jos, județul Harghita, nu a fost violentă, iar leziunile de pe corp nu au legătură cu decesul, a anunțat duminică IPJ Harghita, în urma necropsiei. Copilul s-ar fi culcat, iar părinţii, îngrijoraţi de faptul că nu se mai trezeşte, au sunat la ambulanță, susțin anchetatorii. Echipajul ajuns la fața locului a constatat decesul. Mama le-a spus oamenilor legii că fata s-a născut cu probleme cardiace, dar care nu erau cunoscute de medicul de familie.

“În urma efectuării necropsiei, rezultatul a reliefat o moarte neviolentă, leziunile traumatice existente pe corpul victimei neavând legătură de cauzalitate cu decesul. În cauză a fost înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind continuate, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul fetiţei”, se precizează în informarea IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, cercetările au arătat că sâmbătă, în jurul orei 10,00, minora s-ar fi culcat, iar părinţii, îngrijoraţi de faptul că fetiţa nu se mai trezeşte, au contactat Serviciul de Ambulanţă Harghita – Punctul de lucru Plăieşii de Jos.

Echipajul sosit la faţa locului a constatat decesul fetei.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că, potrivit apelului primit, fetiţa ar fi fost inconştientă, dar aceasta a fost găsită decedată şi nu a putut fi resuscitată.

De asemenea, el a menţionat că fata avea vânătăi la nivelul coapsei şi feţei, iar mama a explicat că, în ultima vreme, a căzut de mai multe ori.

La rândul său, primarul comunei Plăieşii de Jos, Andras Zoltan, a precizat, pentru Agerpres, că fetiţa era deja moartă de 2-3 ore atunci când a ajuns echipajul de Ambulanţă, iar mama fetei a spus că aceasta s-a născut cu probleme cardiace, dar care nu erau cunoscute de medicul de familie.

Editor : A.A.

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved