LIVE ΕΙΚΟΝΑ: ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: «ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ», ΙΡΑΝ: «ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ»

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: «ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ», ΙΡΑΝ: «ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ»

Κορυφώνεται το θρίλερ στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής παρά την φαινομενικά προς το παρόν, αποκλιμάκωση.

Το Ισραήλ θα επιτύχει τη νίκη αφού απέκρουσε μια ομοβροντία ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε», έγραψε ο Νετανιάχου σε σύντομη ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Λίγο μετά τις 1:30 το Ιράν ενημέρωσε τον ΟΗΕ πως η επίθεση ολοκληρώθηκε ενώ ο Ισραηλινός Στρατός  ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει καμία απώλεια και ο IDF συνεχίζει την απόκρουση των επιθέσεων της Τεχεράνης.

«Διεξήχθη βάσει του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη νόμιμη άμυνα, η στρατιωτική δράση του Ιράν, ως απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό. Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο αυστηρή. Είναι μια σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του αδίστακτου ισραηλινού καθεστώτος, από το οποίο οι ΗΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ», αναφέρει η ανακοίνωση του Ιράν μετά την επίθεση που πραγματοποίησε.

«Το σιωνιστικό καθεστώς θα τιμωρηθεί», επανέλαβε ο ηγέτης του Ιράν.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ μέσω του προέδρου Μπάιντεν, επιβεβαίωσαν την στήριξή τους προς το Ισραήλ αλλά και την πρόθεσή τους να συνεχίσουν στο πλευρό της Ιερουσαλήμ.

Το ζήτημα πλέον είναι η αντίδραση του Ισραήλ. Ανώτατη ισραηλινή πηγή που επικαλείται το Κανάλι 12 ανέφερε ότι “η επίθεση του Ιράν ήταν μια στρατηγική αποτυχία”. “Τώρα μπορούν να ετοιμαστούν και να μείνουν άυπνοι”, προσέθεσε απειλητικά η πηγή.

Από την πλευρά της η Κίνα καλεί σε “αυτοσυγκράτηση” στη σύγκρουση, αλλά δεν καταδίκασε τις επιθέσεις. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, δήλωσε ότι “ανησυχεί βαθιά για την τρέχουσα κλιμάκωση”, προσθέτοντας ότι κάλεσε “τα σχετικά μέρη να παραμείνουν ήρεμα και συγκρατημένα για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων”.

Παρακολουθήστε ζωντανή εικόνα:

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved