Ν. Αφρική: Τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα με 45 νεκρούς – Ένα κορίτσι 8 ετών επέζησε

Ν. Αφρική: Τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα με 45 νεκρούς – Ένα κορίτσι 8 ετών επέζησε

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην Ν. Αφρική, με 45 νεκρούς και μόλις μία επιζήσασα, ένα κοριτσάκι 8 ετών.

Λεωφορείο με προσκυνητές του Πάσχα, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο ξεκίνησε από τη Μποτσουάνα και κατευθυνόταν στην πόλη Μόρια, στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αφρικής προσέκρουσε στις μπάρες ασφαλείας γέφυρας και έπεσε σε φαράγγι βάθους 50 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 45 επιβαίνοντες.

Ο οδηγός του λεωφορείου φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρη η εθνικότητα των επιβατών. Το κοριτσάκι , παραμένει στο νοσοκομείο αλλά η ζωή της δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο.

Το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε σε μια τεράστια κρεμαστή γέφυρα που βρίσκεται μεταξύ δύο λόφων κοντά στην Μαματλακάλα, στην επαρχία Λιμπόπο, περισσότερα από 300 χιλιόμετρα από το Γιοχάνεσμπουργκ.

Αν και η Νότια Αφρική διαθέτει ένα από τα πιο ανεπτυγμένα οδικά δίκτυα στην ήπειρο, σημειώνονται πολλά δυστυχήματα, κυρίως στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα και των γιορτών για το τέλος του έτους.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του προς τη Δημοκρατία της Μποτσουάνας και στους συγγενείς των θυμάτων. Συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Μποτσουάνας Μογκουέτσι Μασίσι.

Πηγές: AFP, Reuters

CosmoNews

Comments are closed.

CosmoNews@2020. All Rights Reserved